wo 19/10
20.30 uur

Alexander Vantournhout & Bauke Lievens

ANECKXANDER (16+)

Geselecteerd voor het Theaterfestival! 

Een tragische autobiografie van het lichaam.

‘ANECKXANDER’ is een solo in minimale setting voor één acrobatisch lichaam, een handvol zorgvuldig gekozen objecten en drie variaties op stukje pianomuziek van Arvo Pärt. Balancerend op de fijne grens tussen tragedie en komisch effect, herschrijft Alexander/Aneckxander de autobiografie van zijn eigen lichaam: van subject over object, tot materie. Wat ontstaat is een rauw zelfportret waarin het lichaam zich tegelijk blootstelt en tracht te ontsnappen aan de blik van hen die kijken.

“’ANECKXANDER’ is een verbluffend zelfportret én een portret van ieders honger naar een afkeer van aandacht. Het is een voorstelling die niet alleen een statement is in Vantournhouts persoonlijk parcours als kunstenaar, maar evengoed in de ontwikkeling van de dans, de hernieuwing van de circuskunst en hoe deze kunsten elkaar continu bevruchten.” (****, Els Van Steenberghe, Knack)

“Tussen aandoenlijk en verontrustend, omarmt hij de onvolmaaktheid in deze sobere ontzagwekkende performance die je op het puntje van je stoel brengt.” (*****, Liv Laveyne, De Morgen)

Opgelet: deze voorstelling is niet geschikt voor personen jonger dan 16 jaar

Credits

van Alexander Vantournhout en Bauke Lievens - met Alexander Vantournhout - dramaturgie Bauke Lievens - dramaturgisch advies Dries Douibi en Gerald Kurdian - outside eyes Geert Belpaeme, Anneleen Keppens, Lore Missine, Lili M. Rampre en Methinee Wongtrakoon – techniek Tim Oelbrandt en Rinus Samyn – muziek Arvo Pärt – kostuums Nefeli Myrtidi en Anne Vereecke – een samenwerking met Bauke Lievens in het kader van het onderzoeksproject Between being and imagining: towards a methodology for artistic research in contemporary circus, gefinancierd door het onderzoeksfonds van KASK School of Arts, Gent (BE). Ondersteund door CircusNext, een Europees dispositief  gecoördineerd door Jeunes Talents Cirque Europe en ondersteund door de Europese Commissie.- productie  NOT STANDING vzw – coproductie Circus Next, Subsistances, Perplx, Festival novog cirkusa – residenties Vooruit (BE), Circuscentrum (BE), Cc De Warande (BE), Humorologie (BE), Centro Cultural Vila Flor (PT), Les Migrateurs (FR), Subtopia (SE), Cc De Spil (BE), La Brèche (FR), Subsistances (FR), STUK (BE) – met de steun van Provincie West-Vlaanderen, Vlaamse Overheid en Circus Next - Foto © Bart Grietens


Tickets

Basis: € 12,00
Vriendenpas: € 8,00