Geselecteerd voor het Theaterfestival! 

Een tragische autobiografie van het lichaam.

‘ANECKXANDER’ is een solo in minimale setting voor één acrobatisch lichaam, een handvol zorgvuldig gekozen objecten en drie variaties op stukje pianomuziek van Arvo Pärt. Balancerend op de fijne grens tussen tragedie en komisch effect, herschrijft Alexander/Aneckxander de autobiografie van zijn eigen lichaam: van subject over object, tot materie. Wat ontstaat is een rauw zelfportret waarin het lichaam zich tegelijk blootstelt en tracht te ontsnappen aan de blik van hen die kijken.

“’ANECKXANDER’ is een verbluffend zelfportret én een portret van ieders honger naar een afkeer van aandacht. Het is een voorstelling die niet alleen een statement is in Vantournhouts persoonlijk parcours als kunstenaar, maar evengoed in de ontwikkeling van de dans, de hernieuwing van de circuskunst en hoe deze kunsten elkaar continu bevruchten.” (****, Els Van Steenberghe, Knack)

“Tussen aandoenlijk en verontrustend, omarmt hij de onvolmaaktheid in deze sobere ontzagwekkende performance die je op het puntje van je stoel brengt.” (*****, Liv Laveyne, De Morgen)

Opgelet: deze voorstelling is niet geschikt voor personen jonger dan 16 jaar