do 03/11
20.30 uur

Nico Boon

De vraag is niet: of, maar: wanneer

‘De vraag is niet: of, maar: wanneer’ is een absurdistische herwerking van de Oresteia van Aeschylos, de klassieke trilogie over oorlog, familievetes en wraak – zonder zich aan de verhaallijn of aan de sérieux van het originele Griekse stuk te houden. Theaterauteur Nico Boon herwerkt de tekst naar het sprankelende spel van kleppers Tania Van der Sanden, Tom Van Bauwel, Mark Verstraete en Wietse Tanghe.

Vier ambtenaren, die toevallig familie van elkaar zijn, wachten in een villa in een buitenwijk op nieuws van een oorlog die zich aan de andere kant van de wereld afspeelt. Ze proberen in afwachting van de terugkeer van hun strijdende landgenoten de machine van het dagelijkse leven draaiende te houden: ze zwemmen in het buitenzwembad, ze eten biologisch voedsel, ze proberen hun conditie op pijl te houden. Dag na dag houden ze ook nauwkeurig de statistieken van de slachtingen bij.

Mythische Griekse wraakzucht meets Hitchcock meets bureaucratische slapstick à la De Collega’s.


Credits

tekst, regie Nico Boon - spel Tania Van der Sanden, Tom Van Bauwel, Mark Verstraete en Wietse Tanghe - co-regie Yuri van der Hoeven - scenografie, lichtontwerp, kostuum Saskia Louwaard en Katrijn Baeten - techniek Sander Salden - spreiding Vincent Company - zakelijk beheer Klein Verzet - productie Mr & Mrs Fox co-productie Kultuurfaktorij Monty, C-Mine Genk, CC Sharpoord, TAKT Dommelhof, CC De Spil met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en CC Brasschaat - Foto © Veronique Lecocque


Tickets

Basis: € 14,00
Vriendenpas: € 10,00