Catalogus te koop aan de balie tijdens de openingsuren aan €20

vr 27 okt-do 30 nov 23

Willemsfonds - Euro - Kartoenale 2023

Het Willemsfonds, de Stad Tongeren en de Velinx nodigen u van harte uit op de opening van de expo op donderdag 26 oktober om 18.30 uur

De Euro-kartoenale is een tweejaarlijkse cartoonwedstrijd die reeds sinds 1978 in Kruishoutem georganiseerd wordt en al verscheidene passages in de VELINX kende.

Cartoonisten van over de ganse wereld worden elke editie opnieuw uitgenodigd om rond één specifiek thema te werken. Deze thema’s worden zorgvuldig uitgekozen, zijn universeel en alles behalve voor de hand liggend. Zo kwamen in het verleden o.m. de volgende thema’s aan bod: Kip & Ei, het weer, het circus, geld, reiskoffers, elektriciteit, vrijheid, ‘Zand, kiezel en grind’, de fiets, schoenen, bodemverontreiniging en -sanering, de ziel, de muur… Het werken met thema’s stimuleert de creativiteit van de cartoontekenaar en verhoogt in zeer sterke mate de kwaliteit van de werken. Het thema van deze editie is ‘Toekomst van Mobiliteit: Onderweg naar Cartopia’. 

Ook dit jaar is er weer een gedichtenwedstrijd door de Tongerse scholen gekoppeld aan deze expo.

Deze expo is vrij te bezichtigen van vrijdag 27 oktober. Van maandag tot donderdag van 9u tot 17u, op vrijdag van 9u tot 12u. De tentoonstelling is buiten deze uren ook te bezichtigen tijdens de activiteiten in de VELINX.