wo 01/2
20.30 uur

Adriaan Van Aken & Johan Petit

Het einde is nabij

'Het einde is nabij' is een geanimeerde lezing over melancholie aan de hand van  powerpointslides, popmuziek en allerhande vertelsels.

Johan Petit (toneelmaker, schrijver en acteur bij Martha!tentatief)  en Adriaan Van Aken (o.a. schrijver, regisseur en audioman bij het Nieuwstedelijk) slagen er in deze performance in om op onnavolgbare wijze 'melancholie' en 'utopie' met elkaar te verbinden en melancholie  te herdefiniëren van een toestand van depressie, ellende en verslagenheid tot een waarachtige, productieve kracht. Op een luchtige, persoonlijke manier geven Petit en Van Aken melancholie nieuwe betekenissen én relevantie en illustreren dit met voorbeelden uit de populaire cultuur (Stromae, Jan Mulder, Clara Cleymans,  Godfried Bomans, Morrissey, Theo Maassen,,...). Een onderhoudende lezing die aanvoelt als een heerlijk, warm bad. Vol melancholie.

 


Credits

tekst en spel Adriaan Van Aken & Johan Petit - powerpoint & techniek Tim Clement - productie MartHa!tentatief & Het Nieuwstedelijk - dank aan Geert Kestens, Ruth Mariën, Bart Philipsen en de rest van het team achter het OPAK-onderzoek De kunst van het gemis (Drama, KULEUVEN) dat onbedoeld de dramaturgie voerde voor grote delen van dit project - Foto © Katrijn Van Giel


Tickets

Basis: € 10,00
Vriendenpas: € 5,00