Le Nouveau Concert du Nouvel An est arrivé!

Met dit concert presenteren we samen met B-Classic ons eerste nieuwjaarsconcert ‘geheel nieuwe stijl’. We verlaten Wenen en kijken met open ogen naar de wereld rondom ons en putten kracht uit deze enorme rijkdom van klanken om nadien hoopvol en welgemoed als vanouds het glas te klinken op een nieuw jaar!

Onderhuids herbergt een stad heel wat levende muziek. Muzikanten van divers allooi, van verschillende achtergronden. Dick van der Harst zocht er in 2000 een aantal bijeen en bracht ze aan de oppervlakte in ‘Het huis der verborgen muziekjes’. De achtergronden waren Keltisch, jazz, hedendaags & oud klassiek, traditioneel, Galicisch, Iers, Bretoens, flamenco, Waals, Vlaams, improvisatie.., de basishouding respect en bereidheid tot samenwerken.

Componist en arrangeur Dick van der Harst koos voor genres die hem liggen. Zelf is hij thuis in heel wat ‘verborgen én verboden muzieken’. De vertrouwdheid met deze vele genres was de basis om een aantal groepen te linken. Dick van der Harst dus als loodgietervakman van dienst. Hij stond in voor de nodige zuurstof, voor de airconditioning in dit ‘huis’. Speciaal voor de 25ste verjaardag van LOD muziektheater ging hij opnieuw voluit voor het muzikaal avontuur 15 jaar na het eerste ‘Huis der verborgen muziekjes’, volgt nu ‘De revanche’… een beetje ouder, een beetje stouter: ‘Het huis der verboden muziekjes, de revanche’.