vr 27/1
20.30 uur

Ontroerend Goed

A History of Everything (16+)

ENGELS GESPROKEN!

“We are going to die, and that makes us the lucky ones”

(Richard Dawkins)

Gebaseerd op het werk van Richard Dawkins over evolutietheorie, van Brian Greene over kosmologie en E. H. Gombrich’s ‘Little history of the world’ presenteren we u een geschiedenis van alles. Van de Big Bang tot vandaag, mét de intentie een compleetheid te bereiken binnen de ongrijpbare astronomische geschiedenis van onze wereld en het universum. De mensheid als slechts een kort fragment in een eeuwig evoluerende tijdslijn.

“‘A History of Everything’ verdient zijn uitzonderlijke titel…. … Een geweldig, krachtig, inspirerend werk.” (****, Darryn King, Time Out Sydney)

“…Met eenvoudige theatrale middelen en veel spitsvondigheid geeft Devriendt niet alleen een intrigerend overzicht van de geschiedenis, maar laat hij ons ook voelen hoe nietig en tegelijkertijd waardevol elk gegeven en dus ook elk leven is.” (****, Moos van den Broek, Theaterkrant.nl)


“…Een knisperend ensemble van zeven vlijmscherpe performers en een ploeg van tovenaars met licht en geluid…” (Bill Stone, Herald)

ACTIE! Tieners betalen slechts 4,00 euro voor deze voorstelling!

Credits

regie Alexander Devriendt – spelers Charlotte De Bruyne, Joeri Smet, Karolien De Bleser, Lisa Schamlé, Zach Hatch, Kristof Coenen en Jeroen Van der Ven - scenografie & kostuums Sophie De Somere – tekst Alexander Devriendt en Joeri Smet i.s.m. de spelers en met fragmenten uit ‘Sum’ van David Eagleman – fotografie Brett Boardman en Tahki Saul - Ontroerend Goed & Sydney Theatre Company in coproductie met Drum Theatre Plymouth, Stadsschouwburg Amsterdam, Art Happens en Richard Jordan Productions Ltd - met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost Vlaanderen en Stad Gent. - Foto © Brett Boardman


Tickets

Basis: € 12,00
Vriendenpas: € 8,00
Jongerenprijs: € 4,00