Na vorige uitverkochte tournees komt Hooverphonic terug naar de Belgische concertzalen met een nieuw album ‘In Wonderland’. Bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en meerdere intrigerende, karaktervolle gaststemmen, zal de set opgebouwd worden uit nieuwe én oude hits, de laatste soms dicht aanleunend bij het origineel of in een totaal ander jasje gestoken.

In België is de groep niet alleen een gekoesterd muzikaal instituut, maar ook al twintig jaar een ware hitmachine. Het succes van hun recente single, het funky Badaboum, met een opwindende glansrol voor de Franse zangeres Emilie Satt (cfr. Madame Monsieur, Oxmo Puccino, Benjamin Siksou…) is hiervan het zoveelste bewijs.

Als vanouds vormen bassist/programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts de creatieve kern van de groep. In de voorgaande twintig jaar werd Hooverphonic steeds gecompleteerd door een vaste gastvocaliste. Wanneer in 2015 een eind komt aan de samenwerking met Noémie Wolfs, besluiten Alex Callier en Raymond Geerts bij het maken van ‘In Wonderland’ tot een andere aanpak. Op het nieuwe album zijn meerdere stemmen te horen, zowel mannelijke als vrouwelijke, met verschillende timbres die elk nummer een eigen karakter geven. Alweer een eclectische plaat, met als rode draad de melancholische strijkers, eigen aan Hooverphonic.