In het kader van de derde editie van de DAG VAN DE DANS kan je proeven van wat de hedendaagse danskunst te bieden heeft! De VELINX doet mee aan de DAG VAN DE DANS en zorgt voor fijne randactiviteiten bij deze voorstelling. Meer info volgt!
za 28/4
19.00 uur

Kabinet K & HETPALEIS

Invisible (8+)

Hoe het licht dooft
Hoe de mist niet wil wijken
Hoe ondersteboven de wereld
Hoe een klaaglied
Hoe het bloed ruist
Hoe oorverdovend de stilte
Hoe niets dan adem

Hoe te dansen op het slappe koord
Hoe zijn draai te vinden
Hoe te tasten in het duister
Hoe te rusten
Hoe te herhalen
Hoe we ons redden
Hoe weer zichtbaar te worden


Er is een mens die een vraag stelt. Ongedurig, vol verlangen.
Er is een wereld die zwijgt. Onverschillig en verpletterend.
Maar er is ook het leven dat steeds weer de bovenhand neemt, hoe dan ook.

Invisible, gecreëerd met zeven dansers van verschillende generaties, stelt de vraag naar wat het doet met een mens als hij zijn ijkpunten verliest.
Een voorstelling over loutering. Hoop. Troost.

Hoe we dansen op het slappe koord tussen alles en niets.
Hoe we fluiten in het donker.

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel. Invisible is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

 

DETOX DANS MENU – samen met de vrienden van de Retro Velinx bieden we bij elke dansvoorstelling exclusief een supergezond Detox Dans menu aan. Meer info en reservatie via hello@retrovelinx.be of 012/26 24 34.

Credits

choreografie Joke Laureyns & Kwint Manshoven, dans Louise Tanoto, Jacob Ingram-Dodd, Kwint Manshoven, Titus Messiaen, Lisse Vandevoort, Sueli Besson, Naïm Glas, muziek Stijn Ylode De Gezelle, scenografie & lichtontwerp Stef Stessel, dramaturgie Mieke Versyp, kostuums Valerie Le Roy, techniek Barbara De Wit & Lorin Duquesne, productie kabinet k & hetpaleis, coproductie STUK, met steun van de Vlaamse Gemeenschap & de stad Gent
met dank aan NTGent
 
Foto's © Kurt Van der Elst

Tickets

Basis: € 7,00
Vriendenpas: € 5,00