Het leven van Margherita (Margherita Buy) komt onder hoogspanning te staan wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Margherita zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur; hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen van een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer (Nanni Moretti zelf) die wel de nodige tijd in het ziekenhuis kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margherita stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen.

Ondanks de tragische verhaallijn slaagt Moretti erin humor in de film te verweven. Nanni Moretti kennen we o.a. van parels als ‘La stanza del figlio’ en ‘Caos calmo’.
 

Napret verzekerd: Op vertoon van uw ticket krijgt u in Retro VELINX een korting van 1,00 euro op een consumptie naar keuze. Enkel geldig na de voorstelling.