In het kader van 30 jaar Troubleyn, het theatergezelschap van Jan Fabre, presenteren Troubleyn en De Bezige Bij  ‘Nachtschrijver’.

Drie acteurs, Tiny Bertels, Gene Bervoets en Clara Cleymans, wekken het unieke ideeënuniversum van Fabre tot leven en brengen zijn teksten op de planken. Stef Kamil Carlens componeert. Niet enkel ‘Nachtboek I’ (1978-1984) en ‘Nachtboek II’ (1985-1991) komen aan bod, ook de theaterteksten van Fabre krijgen een prominente plaats. ‘Nachtschrijver’ wil het publiek niet met de beeldend kunstenaar of de theatermaker confronteren, maar concentreert zich op een aspect van Fabre dat tot nu toe wellicht onbelicht bleef: zijn teksten.

Jan Fabre zelf regisseert en neemt de scenografie voor zijn rekening.

De verbeelding van Jan Fabre stopt nooit, ze houdt hem wakker. Hij verzamelt zijn geschiedenis en schrijft het scenario van zijn toekomst. Hij denkt, bedenkt, ontdekt, bekent en betekent.

Na deze duik in de wereld van Jan Fabre sleept het popnoir duo Echo Beatty ons mee de nacht in tijdens ons tweede late night concert 'Echo Beatty' (in Retro Velinx - gratis inkom)

 

“... Fabre’s vechten is denkbeeldig slag leveren ten bate van de kunst, de schoonheid en de vrijheid. Daar is hij met deze bescheiden maar heerlijke productie ten volle in geslaagd.”

“….is Nachtschrijver een tedere, intieme ervaring geworden. Voor wie Jan Fabre genegen is, is door de productie de band nog steviger geworden.” - Guido Lauwaert

“…de al te lang onderschatte Tiny Bertels maakt indruk, met een perfecte zegging en tonnen présence, net als vakman Gene Bervoets. Af en toe vlamt er een liedje op: Cleymans zingt frêle 'This is the End' van The Doors of Bervoets met panache 'My Way' van Frank Sinatra.”

“Fabres universum heeft altijd iets onontkoombaars gehad. Dat is ook hier het geval. Hij lokt je mee, zelfs als je nog even tegenspartelt.” - De Morgen

“… Wie kickt op de rock-'n-roll uit Fabres danstheater, zal hier zijn gading niet vinden. Wie houdt van literaire avonden boekt best gauw een ticket.” - De Standaard