Lyrisch, sfeervol, bedachtzaam, gaaf en ondertussen door middel van fraaie melodiëen verhalen vertellen die de aandacht opslorpen. Het zijn steeds terugkerende omschrijvingen als het over de muziek van de Belgische pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough gaat.

De muzikale output van Bram Weijters begint stillaan zappaiaanse proporties - zie o.a. Bram Weijters-Chad McCullough Quartet, Koen Nys Quintet en Hamster Axis of the One-Click Panther, maar ook Dez Mona, Mauro Pawlowski, Pascal Deweze, Roland, Raymond van het Groenewoud, Stijn Meuris, Zygomatik, de Canadese Jaclyn Guillou, Jelle Van Giel Group, …) - aan te nemen. Wat opvalt is hoe hij kwantiteit aan kwaliteit weet te verbinden en steeds weer weet te verrassen met wat hij je voorschotelt.

Sinds Chad McCullough's debuutalbum zes jaar geleden, is de jonge dertiger uitgegroeid tot een veelgevraagd trompettist en componist. Zo speelt hij onder meer in de Kora band, een door West-Afrikaanse muziek beïnvloed collectief. En momenteel leidt hij ook zijn eigen Spin Quartet, met medemuzikanten die hun muzikale strepen verdienden bij onder meer Kurt Elling, Sonny Rollins, Brian Blade,…)

"McCullough’s trumpet and Weijters’ piano have a symbiosis that should be the envy of others" (emusic)

 

Gratis

Opgelet, beperkt aantal plaatsen!
Het concert is gratis maar inschrijven is noodzakelijk. U kan hier een gratis ticket afdrukken

Gratis - inschrijven is noodzakelijk