di 24/10

Theater de Toekomst

Romeo & Julia (SO)

enkel voor scholen

Fijne humor, hels wapengekletter, tomeloze romantiek, eeuwenoude vetes,

ontembare levensvreugde, lijken die vallen als vliegen en de grenzeloze liefde die dit alles overwint, tot in de dood. Alles heeft Romeo en Julia in zich.

 

Romeo en Julia (Romeo and Juliet, William Shakespeare 1597) is ongetwijfeld het meest onsterfelijke liefdesverhaal van de westerse cultuur. Het is het archetype van de romantische liefde.

In het middelpunt staat de ondergang van twee verliefde jonge mensen, omringd door een wereld vol onbegrip.

Vraag aan om het even wie om het even waar: “Ken je één theaterstuk?” De kans is groot dat het antwoord Romeo en Julia zal zijn.

Jong en oud, maar vooral jongeren tussen 14 en 18, zijn ontzettend vatbaar voor de thematiek. Waarom zouden wij hen deze onsterfelijke liefdesgeschiedenis onthouden?

Met ambitie, goesting en met een compagnie om u tegen te zeggen, stappen wij de planken op voor de historie der histories.


Credits

5de & 6de MO/SO - 80'

Joren Seldeslachts als Romeo en Graaf Capulet • Astrid Annicaert als Julia • Jonas Van Thielen als broeder Lorenzo, Mercutio, Gravin Capulet en de apotheker • Reinhilde Van Driel als de Min, Graaf Paris, Tybalt, Balthazar en Broeder John •  Dirk De Keyzer vertaling, regie en scenografie • Stefan Wellens soundtrack

enkel voor scholen