Villanella & Maria Clara Villa-Lobos

Alex in Vuilbakland (vanaf 6 jaar)

Zondag 18 november 2018
17.00 uur

Alex in Vuilbakland 2,55 trailer from Maria Clara Villa-Lobos on Vimeo.

Een plastic wereld vol vreemde personages

Alex is een meisje dat graag een echte hond wil. Omdat haar ouders een levend huisdier niet zien zitten, bedelven ze haar onder de namaakdieren ofte knuffels.

Op een kwaaie dag gooit Alex die allemaal in de vuilbak. En zoals Alice een wit konijn achternagaat en via zijn konijnenhol in Wonderland arriveert, zo gaat Alex achter haar knuffels aan en komt ze terecht in Vuilbakland. Alice en Alex maken allebei een reis van de werkelijkheid naar een fantasiewereld en terug.

Choreografe Maria Clara Villa-Lobos liet zich inspireren door de magische wereld van Lewis Carrolls ‘Alice in Wonderland’ en stelt op een originele en ludieke wijze om onze wegwerpmaatschappij in vraag. ‘Alex in Vuilbakland’ is een spannende en grappige dansvoorstelling waarin je even stil staat bij de zorg voor het milieu.

Villanella is een ‘kunsthuis voor kinderen en jongeren’ dat gespecialiseerd is in de productie en presentatie van hedendaagse kunsten. Maria Clara Villa-Lobos werd geboren in Brazilië, studeerde dans in Berlijn en in Brussel, werkte met Rui Horta, Christine De Smedt, Sacha Waltz en Les Ballets C de la B. Haar werk is zowel erg visueel als ironisch en stelt altijd heel pertinente vragen.

In het kader van de zevende editie van de KUNSTENDAG VOOR KINDEREN kan je samen met heel de familie een hele dag kunst beleven! De VELINX doet mee en zorgt voor fijne randactiviteiten bij deze muzikale voorstelling.