SEPTEMBER 2021 TEM JUNI 2022

Maandag: 13.00 – 17.00

Dinsdag: 13.00 –17.00

Woensdag: 10.00 – 12.00 en van 13.00 – 17.00

Donderdag: 10.00 – 12.00 en van 13.00 – 17.00

Vrijdag: 10.00 - 12.00

 

JULI EN AUGUSTUS 2022

Maandag: 09.00 - 12.00

Dinsdag: 09.00 - 12.00

Woensdag: 09.00 - 12.00

Donderdag: 09.00 – 12.00 en van 13.00 – 18.30

Vrijdag: 09.00 – 12.00

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

Tijdens het seizoen 2021-2022 organiseert de Velinx ook voorstellingen voor scholen. Voor meer informatie en inschrijvingen kan u terecht bij Hans Lenders op het nummer 012 800038 of via hans.lenders@develinx.be.

 

ZAAL HUREN

Natuurlijk wordt de Velinx ook verhuurd: van polyvalente zaal tot schouwburg tot vergaderlokaal. Organisatoren van receptieve activiteiten kunnen beroep doen op professionele begeleiding en ondersteuning van hun activiteiten. Voor socio-culturele verenigingen zijn er speciale tarieven. Voor meer informatie of een afspraak kan u contact opnemen met info@develinx.be.

 

RONDLEIDINGEN

Tijdens een rondleiding verklappen we de bezoeker duizend-en-één technische en andere theatergeheimen. Deze geleide bezoeken, waarin u dit huis van kelder tot regiekamer met alles daar tussenin onthuld wordt, zijn gratis. Wel vooraf inschrijven bij inne.box@develinx.be (enkel mogelijk tijdens kantooruren op weekdagen).

 

DE VELINX-BON

Surprise! Verras eens iemand met een kadobon. De Velinx-bon is te verkrijgen aan het onthaal als online via deze link

 

EVENEMENTENLOKET

Het evenementenloket is gehuisvest in cultuurcentrum de VELINX.  Om het onze inwoners en verenigingen zo makkelijk mogelijk te maken gaan we ervan uit dat u bij de organisatie van uw evenement voor alle informatie terecht moet kunnen aan één loket … het evenementenloket!  Op die manier willen we u een eindeloos en vaak omslachtig heen en weer geloop besparen tussen de diverse stedelijke diensten of niet-stedelijke instellingen.

Voor de organisatie van uw activiteit bezorgt u tijdig en schriftelijk (per brief, mail of fax) uw aanvraag aan het evenementenloket.  Deze schriftelijke aanvraag bevat, naast een beknopte algemene beschrijving van uw activiteit (inclusief data en tijdstippen) een volledige opsomming van al hetgeen u aan het stadsbestuur vraagt.

U bezorgt één aanvraag aan het evenementenloket en u ontvangt ook slechts één antwoordbrief … eenvoudiger kan haast niet.

Evenementenloket - cultuurcentrum de Velinx
Dijk 111 bus 2, 3700 Tongeren
tel: 012 800047 of 012 800048

 

BIBLIOTHEEK

De bibliotheek is samen met het cultuurcentrum gehuisvest in de VELINX. Je kan er rustig met je neus in de boeken duiken, een mailtje versturen via internet of de krant lezen. Regelmatig vinden er ook tentoonstellingen en allerhande activiteiten plaats.

Bibliotheek de Velinx
Dijk 111 bus 1, 3700 Tongeren
tel: 012 800056 – email: tongeren@bibliotheek.be – website: http://tongeren.bibliotheek.be/

 

RETRO VELINX

Voor of na de voorstellingen kan u altijd terecht in  'Retro Velinx' voor een hapje of een drankje.

Retro Velinx, Dijk 111 bus 3, 3700 Tongeren.
tel: 012 262434 – email: hello@retrovelinx.be – website: https://www.retrovelinx.be/
Sluitingsdag: maandag

 

LAATKOMERS

Laatkomers worden niet meer toegelaten, tenzij tijdens de (eventuele) pauze. Onze voorstellingen beginnen doorgaans stipt op het aangekondigde uur. Wij raden u daarom aan om minimum 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn. Bij scéne op scéne opstellingen, is het namelijk onmogelijk laatkomers toe te laten in de zaal. 

 

VESTIAIRE 

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, is de vestiaire niet toegankelijk voor publiek.

 

IN DE ZAAL 

Het is verboden drank, eetwaren of snoep mee te nemen in de zaal. Gsm’s moeten worden uitgezet vóór het betreden van de zaal. Alle opnamen (beeld en/of geluid) zijn verboden.
Indien u graag foto’s wil nemen tijdens een voorstelling moet u hiervoor vooraf toestemming vragen (info@develinx.be).

 

ROKEN

Alle ruimtes in de Velinx zijn rookvrij.

 

RINGLEIDING

In de Velinx is er een mobiel en draadloos systeem aanwezig dat zowel in de schouwburg als op de scene kan gebruikt worden. Voor slechthorenden met een gehoorapparaat zijn er 10 individuele ringleidingen (neklus) beschikbaar die verbonden zijn met een draadloze ontvanger. De slechthorende kan individueel de sterkte van het ontvangen geluid regelen. Voor slechthorenden zonder gehoorapparaat beschikt het cultuurcentrum over koptelefoons die aangesloten zijn op de ontvanger.

Let op! Deze ringleiding werkt enkel indien de voorstelling is versterkt via de geluidinstallatie. Informeer u steeds tijdig aan het onthaal om zeker te zijn of de ringleiding gebruikt wordt. Tevens vragen wij u om deze ringleiding vooraf te reserveren aan het onthaal op het nummer 012 800040 of via tickets@develinx.be (de dag zelf is het niet meer mogelijk).

 

EUROPEAN DISABILITY CARD

Cultuurcentrum De Velinx aanvaardt de European Disability Card. Hiermee kan u een toegankelijke en voorbehouden plaats aanvragen. Let op! Doe dit op voorhand aan de ticketbalie op het nummer 012 800040 of via tickets@develinx.be.

(Deze kaart kan u aanvragen bij één van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap https://eudisabilitycard.be/nl/waar-aanvragen).

In De Velinx hebben we een aangepast loket aan de ticketbalie en automatische schuifdeuren aan de ingang, zodat De Velinx voor rolstoelgebruikers eveneens toegankelijk is.

 

ROLSTOELGEBRUIKERS

Rolstoelgebruikers en andersvaliden kunnen in optimale omstandigheden alle voorstellingen bijwonen en kunnen bij de Provincie Limburg een begeleiderspas aanvragen. We vragen u wel vriendelijk om deze plaatsen tijdig te reserveren.

 

VRIJWILLIGERS

De Velinx is steeds op zoek naar nieuwe, frisse en gemotiveerde vrijwilligers. Wil je meedraaien in een dynamisch cultuurhuis en tegelijkertijd een centje bijverdienen? Hou je van de wereld van podiumkunsten en alles wat daarbij komt kijken? Versterk dan ons team van enthousiaste vrijwilligers en neem contact op met Cecile Wehrens op 012 800041 of via cecile.wehrens@develinx.be.

 

FOTOREPORTAGES

Niet-commerciële fotoreportages zijn alleen toegelaten tijdens de publieke openingsuren van de Velinx en moeten vooraf aangevraagd worden. Er wordt geen exclusief gebruik van de openbare ruimte verzekerd voor de reportage. Commerciële fotoreportages worden gezien als zaalhuur en dienen aangevraagd te worden via info@develinx.be

 

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op één of meerdere van onze nieuwsbrieven op www.develinx.be of zoek ons op FACEBOOK en INSTAGRAM!

 

PARTNERS

Het seizoen 2021-2022 wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Stad Tongeren.

Cultuurcentrum de Velinx Tongeren werd door de Provincie Limburg structureel erkend als centrum met regionale werking. De Provincie Limburg ondersteunt cultuurcentrum de VELINX Tongeren financieel omdat het garant staat voor een kwalitatief programma waarmee het zich duidelijk profileert in het Limburgse culturele veld.

De Velinx is lid van het samenwerkingsverband Zebracinema MOOOV.

De Velinx is door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend als een cultuurcentrum in de B-categorie (sinds 01/01/02).

De Velinx werkt sinds 01/01/08 als stedelijke dienst.