Theatermaakster Kyoko Scholiers leeft met een familiegeheim: ze stamt af van Napoleon. Om precies te zijn: van de vrucht van een Napoleontisch buitenechtelijk liefdesavontuur. Een 200 jaar lang doodgezwegen bastaard. Het begon allemaal toen Bonaparte en zijn vurige lendenen op doortocht in Brussel de zus van één van zijn generaals ontmoette. Van het één kwam het ander. Maar, zoals we hem allemaal kennen, hield Kyoko's oud-overgrootvader er een overvolle agenda op na. Hij had dus geen tijd voor een zoveelste onwettig kind. Het fait divers werd in de doofpot gestoken...

Begeesterd door de familiale commotie rond haar roots, onderneemt Kyoko Scholiers samen met partner-in-crime Louis van der Waal een zoektocht naar de theatraalste figuur sinds mensenheugenis. Wat maakt van Napoleon, van Kyoko, van ieder van ons juist deze mens? Valt hieraan te ontsnappen? En wat blijft er dan van ons over? Een komisch-existentiële trip door Zijn en Tijd.

"‘Bastaard’ is naast een spannende, multimediale zoektocht vooral een ode aan het verleden als verbindende factor in het heden tussen familieleden, tussen landgenoten en tussen wereldburgers. Niet het verleden is de essentie maar hoe je ermee omgaat en hoe de fascinatie voor dat verleden je ertoe aanzet om andere mensen met hun dromen, twijfels, verlangens en zottigheden te (willen) ontmoeten." (****, Els Van Steenberghe, Knack)

 

Extra/combiticket: Op vertoon van uw ‘Bastaard’-ticket mag u op maandag 6 maart de lezing ‘Napoleon, een balans' van Johan Op de Beeck gratis bijwonen.