Klassiek

Nieuwjaarsconcert 2022 - GEANNULEERD

Casco Phil

Zaterdag
22 januari 2022
20.30 uur

DEZE VOORSTELLING WORDT HELAAS DEFINITIEF GEANNULEERD. ALLE TICKETKOPERS ZIJN PERSOONLIJK OP DE HOOGTE GEBRACHT EN TICKETS WORDEN TERUGBETAALD.

Geen beter startschot voor een nieuw jaar dan een concert vol vrolijke feestmuziek met de nodige dosis humor. Na de guitige ouverture tot ‘Il barbiere di Siviglia’ van de Italiaanse publiekslieveling Rossini, waagt onze Belgische favoriete Sylvia Huang zich aan de notoir moeilijke ‘Carmen Fantasie’, een knipoog naar de gelijknamige opera van Bizet. Ook Haydns frisse Symfonie nr. 88 klinkt als een nieuwjaarswens die al is uitgekomen. En toch blijven de onbetwiste muzikale keizers van het nieuwjaar de leden van de Strauss-dynastie. Samen verplaatste de familie Strauss de Weense danscultuur van de balzaal naar het concertpodium, waar onsterfelijke roem wachtte voor werken als de ‘Radetsky-Marsch’ en de ouverture tot ‘Die Fledermaus’. Onweerstaanbaar melodieus en immer jeugdig doen deze pareltjes al reikhalzen naar een onvergetelijk jaar.

CascoPhil werd in 2008 als ‘Belgische Kamerfilharmonie’ opgericht. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Benjamin is één van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Sinds hij in 2008 chef-dirigent werd van Casco Phil vallen zijn grensverleggende programma’s op waarin hij graag hedendaags werk combineert met composities uit de barokke en klassieke periode.

 De Belgische violiste Sylvia Huang wordt geprezen voor haar “ware lyriek en ontroerende muzikaliteit, haar eenvoud en sensibiliteit, haar “zeer gevarieerd kleurenpalet” (Le Soir) en als een muzikant met “integriteit, emotie” en een “rijke klank” (De Standaard). In mei 2019 werd ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en ze won de Prix Musiq’3 du Public en de Canvas-Klara Prijs. Ze kreeg daarnaast de Caecilia-prijs voor Jonge Musicus van het Jaar 2019 uitgereikt door de Belgische Vereniging van de Belgische Muziekpers.

Naar goede traditie bieden wij u na het concert een glaasje aan om samen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

 

cascophil.be
haemhouts.be

Tickets

Basis: € 22,00
Vriendenpas: € 18,00

Credits

Foto's © Benoit Doppagne - Marco Borggrevel - Frank Emmers