“Heb je zin om terug naar de grond te komen als je al gevlogen hebt?”

Op vrijdag 13 mei 1998 valt jazzmuzikant Chet Baker op 58-jarige leeftijd uit het raam van hotel Prins Hendrik in Amsterdam. Naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van heroïne. Baker werd één van de grondleggers genoemd van de dromerige ‘West Coast jazz’ en ontwikkelde zich als een zoetgevooisd zanger die ‘zong zoals hij trompet speelde’. Zijn typische stijl en zijn James Dean-achtige looks maakten hem in een mum van tijd populair, maar zijn hardnekkige drugsverslaving deed zijn carrière de das om.

Niemand minder dan Tom Vermeir (o.a. hoofdrol in ‘Belgica’) kruipt in de huid van Chet Baker en krijgt ondersteuning van Dag Taeldeman (gitaar), Frederik Heuvinck (percussie & elektronica) en Ben Brunin (bas). Ze vertrekken daarbij van Chet Baker’s vocale repertoire. Vermeir, Taeldeman en Heuvinck werkten tien jaar samen in de glamrockband A Brand. Ze maakten vijf platen en speelden op zowat alle grote festivals en concertpodia (waaronder ook de VELINX). Voor ‘Chet’ krijgen ze versterking van Ben Brunin, bassist van o.a. Vice la Fête en muzikaal brein achter Kenji Minogue.

In deze ode aan hun muzikale held, gaan ze op zoek naar een hedendaagse vertaling van Baker’s melancholische lyriek. West Coast jazz anno 2016, waarbij het turbulente leven van deze legendarische jazztrompettist verweven wordt met songteksten van jazzstandards zoals ‘My funny valentine’, ‘Angel eyes’, ‘The thrill is gone , …

 

Extra/combiticket: Op vertoon van uw ‘Chet’-ticket mag u op dinsdag 4 oktober de Zebrafilm ‘Born to Be Blue’ naar het leven van Chet Baker - met Ethan Hawke in de hoofdrol - gratis bijwonen.

Na ‘Chet’ organiseren wij ons eerste late night concert in Retro Velinx met ‘Zygomatik’ (in Retro Velinx - gratis inkom).