Eén been, Eén vleugel from Pantalone on Vimeo.

Over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos

‘De Standvastige Tinnen Soldaat’ is één van de bekendste verhalen van Hans Christian Andersen. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.

De muziek van Edvard Grieg ondersteunt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg was niet alleen een tijdgenoot van Andersen, hij heeft hem ook echt gekend en bewonderd. Ze voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven. Dimitri Leue zal deze woorden tot leven brengen en de fantasie doen sprankelen en knetteren. Kiyotaka Izumi doet de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste. Eva De Mul geeft vorm en zoekt inspiratie bij Andersen, Grieg en Deense schilders als Per Kirkeby, Else Alfelt en Anna Ancher.

 

KERST IN DE VELINX

Kerst in de VELINX is een feest voor heel de familie met een warme & feestelijke ontvangst, met lekkernijen en leuke verrassingen in alle hoeken en kieren en spetterende familievoorstelling voor jong en oud!

“Hebt u een Vriendenpas en wenst u één of meerdere familievoorstellingen bij te wonen? Neem dan contact met ons op via tickets@develinx.be en wij zorgen voor de meest voordelige formule voor u.”