WINTER TALES festival

ECHO COLLECTIVE plays Radiohead, Outer en Innerwoud

Zaterdag 16 februari 2019
19.30 uur

Het hartverwarmende WINTER TALES festival is inmiddels na twee ijzersterke edities al aan zijn derde editie toe. Melancholische klanken ter vervoering van ziel en lichaam.

TIMING
 
Deuren om 19.30 uur
 
Innerwoud 19.45 - 20.30 uur
 
Outer 20.45 - 21.30 uur
 

Echo Collective 22.00 - 22.50 uur

 

Innerwoud is de eenmansband van contrabassist Pieter-Jan Van Assche. De muziek wordt vaak omschreven als ambient, drone en neoklassiek. Live creëert de contrabass de ene drone laag op de andere, elk met een andere klank en textuur. Dit heeft een melancholische trip als resultaat: ronddolen in weidse, open sonische landschappen ofwel zich eerder terugtrekken in anonieme duisternis, terwijl de subtiele melodie de weg wijst doorheen het geheel. 

“Verdwalen in het bos is zelden zo verontrustend als met Innerwoud. Een doordringende drone wordt opgetrokken uit een gemanipuleerde contrabas, songs beginnen en eindigen ongemerkt, en terwijl je gaandeweg de weg kwijtraakt, lijkt de duisternis als een vloedgolf aan te rollen. Onheil en zaligheid liggen dichter bij elkaar dan u zou denken..” (De Morgen)

 

 

OUTER is het muzikaal en intiem alterego van Tom Soetaert. Intiem, uitgepuurd, bezwerend en geruststellend: geen toeval dat Noord-IJsland het decor en de inspiratie vormde voor de muzikale én visuele invalshoek. Soetaert heeft het zelf over ‘zondagavondmuziek’, en geeft ‘stilte’ mee als grote invloed. Live wordt OUTER versterkt met Nicolas Delépine, Arne De Tremerie, en Wanthanee Wadngam. Debuutsingle 'eyja', een samenwerking met electronica-genie Adriaan De Roover (oaktree), werd op 26 oktober 2017 voorgesteld door De Morgen. beensnel opgepikt door talrijke blogs, playlists, Studio Brussel en Radio1. Het is de eerste track van een full album dat in najaar 2018 wordt uitgebracht.

 

Het klassiek geschoolde ensemble Echo Collective, opererend vanuit Brussel, werkte in het verleden al samen met grootheden als Jóhann Jóhannsson en A Winged Victory for the Sullen. Op vraag van de bekende Brusselse concertzaal AB, herinterpreteerde ze het album ‘Amnesiac’ van Radiohead als een klassiek meesterwerk. Het resultaat was verbluffend. Op het podium zorgt Echo Collective voor een intense live-ervaring. De indrukwekkende wall of sound, opgetrokken uit strijkers, piano en electronica transporteert je naar een andere wereld.

“Eerder Godspeed You! Black Emperor dan Nils Frahm.. Dit collectief kan ontroeren en ontregelen.” (***** De Morgen)