Klassiek, Muziek

Elfurenmis met Tom Hannes & Kim Van den Brempt

Elfurenmis #4

Zondag
13 februari 2022
11.00 uur

Ook in 2022 steken we verder van wal met de Elfurenmissen. Voor de vierde mis van het seizoen zal Tom Hannes het gedeelte ‘woord’ voor zich nemen en smijt muzikant Kim Van den Brempt zich op het onderdeel ‘muziek’. Hogepriester Rashif El Kaoui en het triumviraat Maarten Lingier, Tim Finoulst en Martijn Vanbuel maken het feest compleet.

Tom Hannes beschikt over een verlichte geest en een scherpe pen. Hij schrijft regelmatig opiniestukken voor o.a. De Standaard, Knack, Bodhi.nl en geeft met de regelmaat van de klok lezingen en workshops in België en Nederland. Tom is ook verbonden als filosofisch onderzoeker aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Daarnaast is Tom theatermaker, performer, trainer, coach en schrijver. In die laatste hoedanigheid willen wij u zijn bestseller ‘Zen of het konijn in ons brein’ niet onthouden. Tom bekijkt de wereld met een boeddhistische blik, wat hij dan ziet, komt hij op zondag 13 februari met ons delen.

 

Pianist Kim Van den Brempt brengt als liedbegeleider, kamermuzikant of als solist regelmatig concerten met zeer uiteenlopend repertoire. 

Hij werkte mee aan meer dan honderd creaties van hedendaagse muziek, onder andere met ensemble Musiques Nouvelles onder leiding van Jean-Paul Dessy. De interesse en specialiteit in de muziek van onze tijd werd door zijn meesters Jan Michiels en Pierre Laurent Aimard aan de conservatoria van Brussel en Parijs aan hem doorgegeven. 

Zijn zwak voor het lied en de specifieke rol van de pianist in deze werd dan weer passioneel overgebracht door Jozef de Beenhouwer en Graham Johnson aan de conservatoria van Antwerpen en Londen. De vele concerten met zangers (o.a. Thomas Blondelle, Ilse Eerens, Wilfried Van den Brande, Ana Naqe) en zijn langdurige samenwerking met sopraan Elise Caluwaerts zijn hiervan een levend bewijs. 

Ook vult hij zijn muzikale projecten graag in samen met kunstenaars uit andere disciplines. Zo zijn er de samenwerkingen met schrijvers Lize Spit, Sien Volders en Laurent de Sutter, met kunstenaars Paul Van Gysegem, Anne Jones en Valérie Lenders of met filmcomponisten Johan Hoogewijs, Raf Keunen en Tuur Florizoone. 

Met onder andere deze laatsten brengt hij vanaf 2020 het project ‘Moving Hands’ op de planken waarbij 5 nieuwe composities dialogeren met etudes van icoon Philip Glass. 

www.b-classic.be

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00