Image
Image
Image
Image

Deuren: 20u15

Concert Aki: 20u30 – 21u20 (50 min)

Pauze (c/o): 21u20 – 21u35 (15 min)

Concert Will Samson:  21u35 – 22u25 (50 min)

Basisprijs
14,00 euro
Vriend van de Velinx
10,00 euro
do 13/10/22 - 20u30

Aki & Will Samson - Dubbelconcert ind(i)e VELINX

KOOP EEN TICKET EN MAAK KANS OP EEN VINYL VAN AKI

AKI

Muziek die het niet moet hebben van poeha en kabaal, maar van beeldende rijkheid die inventief en subtiel samengesteld wordt. Drumster en componiste Anke Verslype is de drijvende kracht achter aki, waarmee ze haar eigen muziek naar buiten brengt. Sinds de ‘Niobe’ EP (2020) is dat met een bezetting die al heel wat lof oogstte voor z’n ongewone sound en verfijnde samenhang. De combinatie van drums met harp, gitaar en bas is uniek en doet de oren spitsen.

De muzikanten hebben diverse trajecten achter de rug waarmee ze elk een impact hebben op de sound van de band. Harpiste Marjolein Vernimmen heeft een klassieke achtergrond, maar is zich gaandeweg  meer gaan toeleggen op improvisatie. Gitarist Willem Heylen maakt ook deel uit van het al even subtiel spelende trio Cinema Paradiso, terwijl bassist Ruben De Maesschalck een van de oprichters is van het knetterend hedendaagse Bombataz.

Voor hun JazzLab-tournee en eerste langspeler (die verschijnt bij WERF Records) krijgt aki gezelschap van rietblazer Joachim Badenhorst. Door zijn expertise in tal van stijlen en temperamenten kan hij een echte meerwaarde zijn en de sound verder verrijken. Met dat meditatieve en gracieuze geluid staat aki dan ook aan de voorhoede van een nieuwe generatie die de veelkleurige Belgische jazz en aanverwante werelden verkent met bedwelmende resultaten.

linktr.ee/aki.music  

Credits
Drums: Anke Verslype - Gitaar: Willem Heylen - Harp: Marjolein Vernimmen - Bas: Ruben De Maesschalck - Klarinet: Joachim Badenhorst - Foto © Laure-Anne Iserief
In samenwerking met JazzLab.

WILL SAMSON

Britse folktronica muzikant Will Samson knutselt als geen ander met minimale elektronica en weids uitdeinende klanklandschappen. Zijn muziek is elektronisch, experimenteel en wordt gekenmerkt door zijn wondermooie falsettostem. Met gitaar, piano, drums en elektronica maakt Will Samson soundscapes die perfect passen in het schap waar je ook Mount Eerie, Bon Iver en Sigur Ros vindt.

Met de release van singles ‘Arpy’ en ‘Shun’ – gretig opgepikt door Duyster - kondigt de Britse folktronica muzikant Will Samson de komst van z'n nieuwe album 'Active Imagination' aan. Het is de opvolger van 'Paralanguage' uit 2019. Will Samson werkte er een jaar lang aan: van januari tot december 2020, om precies te zijn. Het resultaat? Negen rijk gelaagde tracks waar Samson mediterend bevraagt wat zijn identiteit is en wat zijn thuis is.

www.willsamson.co.uk

Credits
Gitaar & piano: Will Samson - Viool: Beatrijs de Klerck - Foto © Daisy Moseley

“Het lijkt simpel maar hun muziek is dat niet. Weldoordacht, intelligent en tegelijk fragiel/ontroerend. Deze plaat blijft hangen en doet verlangen naar meer.” - Klara over Niobe van AKI

"A very special artist."
Lauren Laverne, BBC Radio 6 Music over Will Samson