Image
Image
Image
Image
Basisprijs
16,00 euro
Vriend van de Velinx
14,00 euro
wo 26/04/23 - 20u30

AMELIE ALBRECHT – Zwaar leven

Uitverkocht!

Over het leven van Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.

Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde.

Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave.

Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie “je m’en foutisme” en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.

 

www.ameliealbrecht.be

Credits
Tekst & Spel: Amelie Albrecht - Foto © Freya Decorte

“Eén knalkostuum, twee Duvels en veel goeie Fuck My Life-moppen”  

(Els Van Steenberghe, Focus Knack)

"Amelie Albrecht is nogal een verschijning: présence op het podium, gortdroog, geen franjes, to the point, een mitraillettevuur aan grappen."

(VRT NWS na Humo’s Comedy Cup 2018)