Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Basisprijs
20,00 euro
Vriend van de Velinx
16,00 euro
vr 07/10/22 - 20u30

B-Classic 'Beroert' - 10 jaar B-Classic

Is het een pot-pourri? Is het een medley? Is het een mega-mix? Is het een sterrenparade? Is het een muzikaal buffet met vis én vlees?

All of the above en nog meer van dat zal het zijn. Speciaal voor ons tienjarig bestaan selecteerde B-Classic het beste van het beste uit haar muzikale universum van het afgelopen decennium. De kers op de taart op de neus van de zalm wat het artistieke parcours van B-Classic betreft, gebracht door een meer dan 20 topmuzikanten tellend collectief, speciaal samengesteld voor dit uitzonderlijke, éénmalige concert.

Een avond vol artistieke ontmoetingen op hoog niveau – dé rode draad in het verhaal van B-Classic – met op de planken en achter de pupiters oude bekenden als Ekaterina Levental, saxofonist Rhonny Ventat, Maarten Lingier, cellist Benjamin Glorieux, multi-instrumentalist Dick van der Harst.......Uiteraard wordt er niet enkel omgekeken maar zal onze muzikale blik ook op de toekomst gericht worden met nieuwe boeiende artiesten zoals het Bryggen ensemble, jazzgitarist en componist Bram Stadhouders, theorbespeler en gitarist Pieter Theuns. Grootste gemene deler van dit alles: liefde, nog eens liefde en alleen maar liefde voor klassieke muziek.

Duik met ons mee in 10 jaar B-Classic en 400 jaar klassieke muziek in zijn meest uiteenlopende vormen en beleef een onvergetelijke festivalavond in de VELINX.

 

www.b-classic.be