Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

MUZIKALE én CULINAIRE FAMILIEDAG  met alle zintuigen gericht op het OOSTEN!

Opening Taiko Concert om 14.00 uur en 16.00 uur.

Sprankelende workshops van 14.20 uur tot 15.00 uur. Kom kennis maken met Sumi-e, Ori-kiri-sakura, Sakura printing en met Chado. 

Rond 15.40 uur - na de voorstelling trakteren wij u met veel plezier op overheerlijke oosterse hapjes en drankjes tijdens een authentieke theeceremonie.

Taiko familie workshop om 16.10 uur. Maak kennis met deze Japanse percussievorm en zijn immense drums. Leer meer over de herkomst van deze Japanse muziek en leer zelf verschillende ritmes spelen.

 

 

 

 

Basisprijs
8,00 euro
Vriend van de Velinx
6,00 euro
Kinderprijs
6,00 euro (t.e.m. 18 jaar)
zo 09/10/22 - 15u00

B-Classic 'Beroert' - ZONZO COMPAGNIE – roundABOUT#1: Tsubasa Hori (vanaf 6 jaar)

Een heerlijke familiedag in het kader van het festival ‘Beroert’, een samenwerking tussen de VELINX en B-CLASSIC. 

Een wonderlijke reis door een Japans geestenrijk.

Welkom in roundABOUT. De nieuwe mini-arena van Zonzo Compagnie opent haar deuren. Het is een ronde toverdoos, die plaats biedt aan een klein publiek en een solist en hen letterlijk omringt met video en geluid.

Japans slagwerkster Tsubasa Hori zet voet in deze magische arena. Haar wereld is die van de Taikodrum maar ze bespeelt daarnaast nog een hele reeks instrumenten. Zichzelf begeleidend op de Shamisen zingt ze liederen en vertelt.

Haar vertrekpunt is de Bon dance: een kleurrijk, feestelijk ritueel ter ere van het geestenrijk, het rijk van de voorouders dat in Japan uitgebreid gevierd wordt. Met videoprojecties van Sarah Yu Zeebroek en Willem Mertens roept ze een wonderlijke wereld op, een roundabout van veranderingen en metamorfoses. De Duitse regisseuse Vera Tussing neemt de dramaturgie van het stuk op zich en assisteert Tsubasa bij de choreografie.

Het land van de rijzende zon – Japan – ligt voor één dag in de VELINX en dat gaan we feestelijk met jullie vieren. Zonder toeters en bellen, maar wel met trommels en sushi! Als onderdeel van het festival ‘Beroert’ zorgen de VELINX en B-CLASSIC op deze familiedag voor de nodige randanimatie in de vorm van workshops, doe-activiteiten, mini-concertjes én lekkers voor groot en klein.

Let’s go east, let’s go classic, let’s get ‘beroert’ in familiekring!

www.zonzocompagnie.be

Credits
Concept, muziek & muzikale uitvoering: Tsubasa Hori - Dramaturgie & choreografie: Vera Tussing - Visueel design: Sarah Yu Zeebroek - Video-animatie: Willem Mertens -  Sound design: Jo Thielemans - Scenografie: Wouter Van Looy - Techniek: Arthur De Vuyst - Kostuumontwerp: Johanna Trudzinski - Assistent kostuumontwerp: Lisa Gambey - Foto © Björn Comhaire of Karolina Maruszak

Een productie van Zonzo Compagnie en ChampdAction in coproductie met Handelsbeurs, KAAP en DE SINGEL. Met de steun van Vlaanderen en met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.