Image
Image
Image
Image
Basisprijs
16,00 euro
Vriend van de Velinx
14,00 euro
wo 23/11/22 - 20u30

BAS BIRKER – In blijde verachting

Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

Bas Birker stelt zijn nieuwe voorstelling voor in Nieuwe Feiten. "Ik ben zo trots, ik ben een nieuw feit!" - Luister Select | Radio 1

 

www.basbirker.be

 

Credits
Tekst & spel: Bas Birker - Foto © Kaat Pype - Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

“'Je Moeder!' Is grappig, scherp en slim”

(**** Jasper Van Loy, Focus Knack)

“Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-upcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg. (...) “Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen.” (**** Karel Michiels, De Standaard)

"In zijn slot onderstreept Birker andermaal dat hij zijn plaats aan de top van de Vlaamse en Nederlandse podiumhumor verdient." - De Morgen (****) 

"Birker gebruikt zijn leed om een lekkere en soms vlijmscherpe analyse van de Vlaming te maken. (...) Om te gieren en te grienen." - Focus Knack (***1/2)