Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Basisprijs
14,00 euro
Vriend van de Velinx
10,00 euro
do 06/10/22 - 20u30

Benjamin Abel Meirhaeghe & The Unrequired Love / Muziektheater Transparant - Spectacles

 Met deze bijzondere voorstelling trappen wij samen met B-CLASSIC het eigenzinnige festival ‘Beroert’ af. Een opening-night die nog lang zal nazinderen. 

Countertenor, performer en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer Laurens Mariën slaan opnieuw de handen in elkaar voor een elektronisch concert dat laveert tussen een spektakel en een liefdesritueel. Verschillende genres en sferen, operateske dada-blues-punkpop, een hoge stem, donkere beats en theatraliteit maken de lente van dit groots intiem spektakel. Samen met danser Hanako Hayakawa en schrijver Louise Van den Eede koesteren ze de hoop voor een andere wereld; een waarin mensen elkaar terugvinden rond poppy vuren, waar spektakels een bevrijdende oerkracht hebben, waar alle mogelijke gedaantes van liefde voortdurend van kostuum wisselen.

Speciaal voor ‘Beroert’ en om de vervoering compleet te maken wordt de vaste cast aangevuld met een strijkkwartet: Pierre Vopat, Challain Ferret, Ana Sofia Sousa en Mikko Pablo zullen het geheel tot een nog grotere hoogte tillen.

www.benjamin-abelmeirhaeghe.comCredits
Muziek: Laurens Mariën en Benjamin Abel Meirhaeghe- Dramaturgie en tekst: Louise Van den Eede en Benjamin Abel Meirhaeghe – Dans: Hanako Hayakawa – Strijkkwartet: Pierre Vopat, Challain Ferret, Ana Sofia Sousa en Mikko Pablo - Mix: Jasper Segers – Foto © Tina Herbots

 

"…. Op Sneakers van Nick Cave naar Prince…. Meirhaeghe flaneert, valt, wandelt, dolt en springt op (en naast) het podium. Hij laat zich daarbij nooit op scheve zang betrappen en loodst zijn publiek gracieus van liefdesverdriet naar orgie, van verlangen naar zinderende zelfdestructie. (...) Dit is tot muziek geknede passie - 'opera­teske dada-blues-punkpop', noemen de twee het - die zich niet tot een genre laat temmen." (**** Els Van Steenberghe, Focus Knack)