Basisprijs
€ 12,00
Vriend van de Velinx
€ 8,00
vr 23 feb 24 - 20u30

Fabuleus, Het Lab & 6 Limburgse CC’s / Piet Van Dycke – Beyond the Edge (12+)

Adembenemende jongerenvoorstelling ‘Beyond the Edge’ gaat in wereldpremière in de VELINX!

Geen hoogte zonder laagte. Geen einde zonder begin. In ‘Beyond the Edge’ beweegt een groep jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Een voorstelling over hoe we allemaal hogerop proberen te geraken, maar in iedere positie afhankelijk zijn van elkaar. 

Circus- en dansmaker Piet Van Dycke is nog maar 26 jaar, maar al een gekende naam in binnen- en buitenland. In 2014 danste hij voor het eerst in de fABULEUS-productie ‘dUb’ van Karolien Verlinden. In ‘Beyond the Edge’ test hij de limieten van een gemengde cast van jongeren tussen 13 en 23 jaar, op de kruising tussen acrobatie, dans en parcours. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend.

‘Beyond the Edge’ is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren samen met HET LAB/Krokusfestival en fABULEUS. De voorbije jaren realiseerden ze samen al ‘SNAP XL’ (2018) en ‘We Go Places’ (2021).

www.fabuleus.be

Credits: Choreografie & concept: Piet Van Dycke – Dans: een groep jongeren gekozen uit audities in maart en april 2023 – Assistentie: Chiara Scharler – Installatie: Arjan Kruidhof – Dramaturgie: Marie Peeters – Muziekcompositie: Koen Brouwers – Kostuums: Oona Mampuys – Lichtontwerp: Edwin Van Steenberghen – Vooronderzoek: Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Chiara Scharler & Lucy Steinfeld – Productie fABULEUS, HET LAB, C-mine, CC MUZE, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen & CC de VELINX – Coproductie: Perpodium & STUK – In samenwerking met Passerelle & circuswerkplaats Dommelhof – Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap & de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid – Foto © Clara Wies Hermans

PREMIERE