Image
Image
Image
Image

VERPLAATSTE VOORSTELLING

Basisprijs
14,00 euro
Supervriendenprijs
7,00 euro
vr 30/09/22 - 20u30

Het Nieuwstedelijk - Man in de Mist

Verplaatste voorstelling - Supervriendenvoorstelling

Een gedreven ondernemer met een droom. Wanneer hij het familiebedrijf overneemt, lacht de toekomst hem toe. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht, investeert hart en ziel. Tot zijn onderneming plots in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de schuldeisers, moordende concurrentie. Het gaat razendsnel.

Een faillissement blijkt onafwendbaar - boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Hij ziet geen hand voor ogen. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht.

‘Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019. Theatermaker Christophe Aussems – zelf zoon van zelfstandige ondernemers – gaat op zoek naar mensen achter de bedrijven die overkop gingen. Na het straffe ‘Hybris’ – ook te zien in de VELINX -  maakt hij een nieuwe voorstelling op basis van diepte-interviews.

www.nieuwstedelijk.be

Credits
Interviews, tekst en regie: Christophe Aussems - Dramaturgie: Els Theunis -  Spel: Jorre Vandenbussche, Sara Vertongen, Jonas Van Thielen en Aline Cornelissen - Muziek: Bert Hornikx en Joris Caluwaerts – Live muziek: Bert Hornikx - Scenografie: Bart Van Merode - Kostuums: Chris Snik - Assistent kostuum: Eli Verkeyn - Camera interviews: Fien Leysen - Foto © Bart Van Merode 
Een coproductie van Het nieuwstedelijk en Het Laatste Bedrijf - Deze productie komt tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter.

“Het strakke ritme, de stuwende muziek, de goede acteerprestaties en het open einde, maken van deze voorstelling een boeiend drama.” (Tuur Devens, theaterkrant.nl)