Basisprijs
€ 8,00
Vriend van de Velinx
€ 6,00
Kinderprijs
€ 6,00
Gezinsbond
€ 6,00
zo 24 mrt 24 - 15u00

Hoge Fronten / Lieke Benders – Hoeheettut (6+)

Een beeldende en speelse familievoorstelling over letters, woorden en zinnen van én met woordkunstenares en kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen

Kunnen lezen is mooi. Kunnen kijken is mooi. In ‘Hoeheettut’ doe je allebei. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan? Deze springerige voorstelling op basis van teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen is voor iedereen die net heeft leren lezen of van taal en letters houdt.

‘Hoeheettut’ is gebaseerd op de oorsprong van taal en teksten en tekeningen uit diverse boeken van Joke van Leeuwen, waaronder ‘Mooi boek’ dat in 2016 bekroond werd met de Zilveren Griffel. Daarnaast zijn ook autobiografische elementen van Joke van Leeuwen in de voorstelling verwerkt.

Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. Zij werkten samen aan de voorstelling ‘niet vergeten’ waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef. En bij de voorstelling’ Heb je mijn zusje gezien?’, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, vertolkte Joke voor het eerst ook een rol op het podium.

www.hogefronten.nl

Credits: Regie & concept: Lieke Benders - Spel: Joke van Leeuwen, Sarah Jonker & Jantien Fick - Regie assistentie: Inge Liefsoens & Saskia de Haas - Muziek: Jolle Roelofs - Dramaturgie: Peter Anthonissen - Vormgeving: Marlies Schot - Kostuums: Sanne Puyk - Kostuum assistentie: Merijn Smals - Lichtontwerp: Roland de Jong - Video: Sander Schippers & Thierry Wilders - Productie: Marjolein de Man & Wouter Ramakers - Productionele assistentie: Ruud van der Zee - Decorbouw: Marq Claessens - seizoensbeeld © Joke van Leeuwen Em Queridos Uitgeverij - Scènefoto's © Bjorn Frins

Leden van de Gezinsbond krijgen bij deze voorstelling voor het hele gezin korting. Deze korting is enkel mogelijk op vertoon van een geldige lidkaart. U kunt langskomen aan de ticketbalie tijdens onze openingsuren of scan uw lidkaart in en stuur ons een mailtje naar tickets@develinx.be (met vermelding van naam voorstelling, eigen adresgegevens, gsm-nummer en aantal personen)

 

 

 

Associatief taalspel zet kinderen op het puntje van hun stoel - Theaterkrant (Moos van den Broek)