Image
Image
Image
Image
Image
Image
Basisprijs
16,00 euro
Supervriendenprijs
8,00 euro
wo 15/02/23 - 20u30

Johan Petit / Martha!Tentatief - Nu het nog kan

'Op een ochtend in februari, een paar weken voor corona, fiets ik naar mijn werk. Links het vliegveld, rechts volkstuintjes. Terwijl de opkomende zon in mijn linkeroog valt, denk ik plots: wat ben ik eigenlijk allemaal aan het doen?'

Aan het woord Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof. Er ligt weer iets op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat. In maart 2020 was hij net bezig met de voorbereiding van een nieuw stuk toen de coronacrisis uitbrak. Alles viel stil. In juni werd zijn moeder ziek en ging het leven met hem aan de haal. In de daaropvolgende maanden probeerde hij wat hem overkwam in woorden te vatten. Tom Pintens schreef speciaal voor deze voorstelling een prachtige soundtrack die live gebracht wordt door hemzelf/Maya Dhondt op piano en Dora Brams op bas.

www.marthatentatief.be

Credits
Tekst & spel: Johan Petit - Regie: Ruud Gielens - Licht, geluid & decor: Tim Clement - Muziek: Tom Pintens - Uitvoering live muziek: Tom Pintens/Maya Dhondt en Dora Brams - Kostuums: Tine Deseure - Coproductie: Perpodium - Foto © Karolina Maruszak
Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid.

"Als observator van het dagelijkse leven blijft Petit onovertroffen: met rake anekdotes vol couleur familiale schept hij het beeld van een warm gezin, waarin de zorgrollen voor het eerst worden omgedraaid. "  (Filip Tielens, De Standaard)

"Enige melancholie was Petit nooit vreemd, alleen kwam dit ingrediënt zelden beter tot zijn recht als in deze voorstelling."  (Ilse Dewever,  Gazet Van Antwerpen)