Image
Image
Image
Basisprijs
16,00 euro
Vriend van de Velinx
12,00 euro
wo 25/01/23 - 20u30

Sonico - Piazzolla - Rovira - The edge of Tango

Het Brusselse ensemble Sonico brengt hulde aan tango nuevo uitvinder Astor Piazzolla. Piazzolla was echter niet de enige pionier. Daarom biedt het concert een bredere invalshoek via de revolutionaire composities van Eduardo Rovira.

Astor Piazzolla en Eduardo Rovira worden gewoonlijk voorgesteld als de twee baanbrekende voortrekkers van de tango nuevo. Vaak wordt beweerd dat er een zekere rivaliteit tussen hen beide heerste en oeverloos gediscussieerd werd over wie de eerste was die de tango moderniseerde. Uit de controverse kwam niets concreet naar voren en deze onbeantwoorde vraag vormt het perfecte uitgangspunt voor Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango, meteen de titel van het derde album van Sonico. Voor het eerst wordt de muziek van Piazzolla en Rovira met hun beider octetten naast elkaar geplaatst. Een geweldige muzikale beleving!

Sonico werd door de Argentijnse pers bejubeld als “de redder van de tango nuevo”. De groep wordt in magazines als Billboard en Rolling Stone gecatalogeerd in de Top 10 van meest essentiële hedendaagse tango-ensembles.

sonicomania.com

Credits
Productie: El Antitango vzw - Bandoneon: Lysandre Donoso en Carmela Delgado - Viool: Stephen Meyer en Daniel Hurtado Jimenez - Cello: Guillaume Lagravière - Guitaar: Camilo Córdoba - Double bass: Ariel Eberstein - Piano: Ivo De Greef - Foto © Griet De Cort Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, la Fédération Wallonie-Bruxelles en de Vlaamse Gemeenschap.