Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Basisprijs
16,00 euro
Vriend van de Velinx
12,00 euro
vr 03/02/23 - 20u30

Stefaan van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers - Sartre & De Beauvoir

Verplaatste voorstelling - UITVERKOCHT

“Hoe adembenemend de afmetingen van de wereld om ons heen ook zijn, en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid ook is, desondanks zijn wij vrij, nu en absoluut.”
Simone de Beauvoir

Na ‘Socrates’, ‘Marx’ en ‘Spinoza’ komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid?
Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we ‘gedoemd tot vrijheid’? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In ‘Sartre & De Beauvoir’ kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Èn op hun turbulente liefdesrelatie.

Credits
Concept, tekst & regie: Stefaan van Brabandt - Spel: Sien Eggers en Frank Focketyn - Dramaturgie: Wannes Gyselinck - Productie: De Verwondering - Co-productie: Het Zuidelijk Toneel en Arenbergschouwburg Antwerpen – Foto © Koen Broos