Image
Image
Image

Locatie: Pentagoon academie, Sacramentstraat Tongeren

Basisprijs
14,00 euro
Vriend van de Velinx
10,00 euro
za 26/11/22 - 20u30

YSKAN en RAFT – Dubbelconcert ind(i)e PENTAGOON ACADEMIE

Op locatie

YSKAN

Tijd voor een nieuwe wind door het Belgische jazzlandschap, welkom aan Yskan. De combinatie van Anneleen Boehme (LABtrio), Simon Raman (Steiger) en Geert Hendrickx (Zandland) is voor velen niet vreemd. Voeg daar nog Lennert Baerts aan toe en weet dat er de luisteraars iets heel speciaals te wachten zal staan. De muziek van Yskan kan omschreven worden als een basis van bouwstenen, waar vrij en exploratief mee wordt omgegaan. De composities hebben een sterk filmisch karakter en zijn een waar genoegen om naar te luisteren dankzij het constante maar prachtige gevecht tussen de contrasten. In het voorjaar van 2021 brachten ze hun debuutalbum uit dat werd opgenomen in de Academiezaal van Sint-Truiden in coproductie met Motives for Jazz en op lovende kritiek werd onthaald.

 

www.facebook.com/yskan


Credits
Tenorsax:  Lennert Baerts – Gitaar: Geert Hendrickx – Bas: Anneleen Boehme – Drum: Simon Raman – Foto © Leon De Backer of Evy Ottermans

 

RAFT

Raft is een vibrafoontrio, maar voor deze speciale avond zullen ze te zien zijn in een kwintet samenstelling, met Jan Nihoul op vibrafoon, Peter van Tichelen op drums, Koen Toté op contrabas, Koen Nijs op saxofoon en Costa Arvanitidis op gitaar. Zij spelen jazz geïnspireerd door pianotrio's zoals Avishai Cohen en Brad Mehldau. Dit zorgt voor transparante arrangementen vol met ritmisch levendige expressie. Degenen die zich willen laten meevoeren met de stroom van Raft, kunnen zeker zijn van een avondje genieten. Net als bij het echt raften, word je geconfronteerd met snelheid en maatwisselingen! Maar op het kalme water tussenin kan je genieten van de rust en sfeer.

www.pentagoon.be

“Subtiel komt Yskan je oren binnengeslopen. Instrumenten ontluiken en klappen open, melodieën kronkelen zich een weg naar boven; met opener More Contemplative levert Yskan het ideale visitekaartje af.” 

(Luminous Dash)