Matinee

MICHEL, de acteur verliest de woorden.

Film

Donderdag
14 maart 2019
14.00 uur

In 2014 wordt bij acteur Michel van Dousselaere een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman zoekt hij naar nieuwe manieren om zich uit te drukken, om scherp te blijven en om op indrukwekkende wijze afscheid te nemen van zijn leven als acteur.

Van zijn afscheidsrol in de voorstelling Borgen tot de medische consulten bij het Alzheimercentrum; van de boks- en drumlessen tot de reacties van vrienden en collega’s die zich proberen te verplaatsen in een situatie waarin de woorden nog wel in je hoofd zitten terwijl je ze niet meer kunt uitspreken. Door mee te kijken naar de gebeurtenissen in de eerste jaren na de diagnose wordt zichtbaar hoe taal onze identiteit bepaalt en wat het betekent om jezelf te moeten hervinden. Tegelijkertijd laat de film twee krachtige mensen zien die met liefde, verdriet en humor de regie nemen over een dramatische wending in hun leven.

 

 

 

Op vertoon van uw ticket krijgt u in Retro Velinx een korting van 1,00 euro op een consumptie naar keuze. Enkel geldig na de voorstelling.

Tickets

Basis: € 6,00, Vriendenpas: € 5,00
VVK: € 5,00,

Credits

een film van irma wijsman & patrick minks met michel van dousselaere naar een idee van irma wijsman m.m.v. dirk van dijck, marelien geus, theu boermans, els dottermans, hans herbots, ola mafalaani, thomas de cock, lara van dousselaere, eddie connor, piëtro & rodney doorjé, barry jurjus, ad klinkenberg, francien knorringa, carla van laer, margot vos, antoinette keulen en prof. dr. philip scheltens.

In samenwerking met Dienstencentrum De Piepel