U bent hier

Winnaar YAMAWARDS 2015 (Young Audience Music Awards) voor ‘Best Production of the Year ‘ en ‘Best small ensemble’.

HOE KLINKT KLEUR?
Wie kan de maan verstaan? Wat zegt de zon?
Wat klinkt lager, een bas of een trom?
Hoeveel kleuren heeft een droom?

‘Glimp’ neemt je mee naar een betoverende droomwereld, waarin jazzy klanken en kleurrijke beelden een spannend spel met elkaar en met jou spelen. Een muziekvoorstelling voor peuters en hun (groot)ouders waarin muziek, beeld, techniek, musici en publiek een bijzondere vriendschap aangaan.

OORKAAN maakt met topmusici theatrale concerten voor kinderen t/m 12 jaar. OORKAAN wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet OORKAAN in prikkelende en verrassende vormen. OORKAAN richt zich daarbij op muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu.

 

KINDERKUNSTENDAG in de VELINX

Zondag 19 november is KINDERKUNSTENDAG en dus worden alle kleutertjes extra in de watten gelegd in de VELINX. We toveren het cultuurcentrum om tot een muzikaal speelparadijs voor de allerkleinsten met een spetterende familievoorstelling, muzikale workshop en een heuse muziekspeeltuin waar de kids zich kunnen uitleven en zelf met muziekinstrumenten aan de slag kunnen!

WORKSHOP CREATIEF MUSICEREN
Tijdens de workshop ‘creatief musiceren’ worden de kinderen helemaal ondergedompeld in een wereld van klank en muziek. Ze maken een muzikale reis naar verschillende muzikale landschappen vol geuren en kleuren. Tijdens deze ontdekkingsreis ontdekken de kinderen een gamma aan klanken, zingen ze liedjes, maken ze muziekstukjes en spelen ze op verschillende instrumenten. Kortom, plezier verzekerd.

Gratis - Opgelet! Beperkt aantal plaatsen
Om 13.30 uur en om 15.45 uur
Inschrijven verplichtkatrienvoets@develinx.be (graag het aantal kinderen, je voorkeurtijdstip van de workshop + uur van de voorstelling doorgeven)
 

TUTTI TIMBRI MUZIEKSPEELTUIN
De TUTTI TIMBRI Muziekspeeltuin is een verzameling van handgemaakte houten muziekinstrumenten.
In de speeltuin kunnen kleine en iets grotere kinderen zich uitleven op grote en kleine instrumenten. Je kunt ermee trommelen, rijden, draaien, schuiven, rinkelen, ratelen, enz. Je kunt solo spelen of samen met anderen.
 
De TUTTI TIMBRI Muziekspeeltuin is een mobiele klankinstallatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek. Alles werd gemaakt door Bert van Bommel.
 
Gratis – Inschrijven niet nodig
Doorlopend van 13 uur tot 19 uur

 

 

In het kader van de zesde editie van de KUNSTENDAG VOOR KINDEREN kan je samen met heel de familie een hele dag kunst beleven! De VELINX doet mee aan de KUNSTENDAG VOOR KINDEREN en zorgt voor fijne randactiviteiten bij deze muzikal
UITVERKOCHT!