U bent hier

Zoals vaak dekt de titel de lading, ook hier.

Altvioliste Kaat Schraepen (2000) studeert momenteel bij Julia Dinerstein aan het Conservatorium van Maastricht. Ze was reeds meermaals prijswinnaar op concours in Nederland, waaronder een 1ste prijs op  het Britten Altvioolconcours (2017). Ze behaalde een 1ste prijs op het ‘Concours Européen pour Jeunes Solistes’ in het Groothertogdom Luxemburg (2015) en een 2de prijs op het 9de Internationaal Concours ‘Giovani Musicisti - Città di Treviso’ in Italië (2017) .

‘Het verhaal van een altviool’ neemt je mee doorheen een  charmant repertoire waarin de altviool een belangrijke rol speelt. Dit is eerder ongewoon, want als Assepoester van de strijkers staat ze meestal in de schaduw van de viool. Tijdens dit concert echter niet, je maakt kennis met de altviool als solo-instrument, als instrument begeleid door piano en tenslotte ook nog in enkele niet zo voor de handliggende trio’s.

De muzikanten brengen voor u een programma met werken van:  H. Kauder, A. Klughardt,  A.Piazzolla, M. Reger, A. Rubinstein en de Belgische componist H. Vieuxtemps.

Incl. glaasje achteraf