U bent hier

‘La Captive’, genaamd naar het gelijknamige lied van Hector Berlioz, is het verhaal van een alleenstaande immigrant moeder, die vecht voor een fatsoenlijk leven voor haar en haar kind. Ze wordt geconfronteerd met bureaucratische barrières en vooroordelen, die haar tot de rand van de afgrond brengen. Met de moed der wanhoop gaat ze op zoek naar de innerlijke kracht om haar kind een veilig bestaan te kunnen garanderen.

Evenveel een muzikale als een emotionele reis, brengt dit programma een brede waaier aan muzikale invloeden samen, van Vivaldi, Händel, Schubert, Berlioz, Ravel en Saint-Saëns tot Piazzolla, Enesco en Aperghis, alsook werken voor strijkers van Nabil Benabdeljalil, Salim Dada en Zaid Jabra. Begeleid door persoonlijke getuigenissen van immigranten, brengt ‘La Captive’ de toeschouwer oog in oog met het gebrek aan fatsoen, empathie en mededogen in onze globale samenleving.

‘La Captive’ is een samenwerking tussen BOHO strings o.l.v. David Ramael en sopraan Elise Caluwaerts.

Dirigent David Ramael wilt met zijn muzikale productie ‘La Captive’ aandacht vragen voor de wereldwijde vluchtelingencrisis. Een muzikaal verhaal brengen dat rechtsreeks geïnspireerd wordt door de thematiek. Met aria’s van een alleenstaande moeder gekoppeld aan Noord-Afrika en landen waar vluchtelingen momenteel vandaan komen. De vluchtelingenstroom is groter dan ooit en laat niemand onberoerd. Vluchtelingen hebben recht op veiligheid, op een toekomstperspectief. De podiumkunsten kunnen hier volgens David een belangrijke rol in spelen. Het artistieke kapitaal van de vluchtelingen is van onschatbare waarde.