Adrien M & Claire B

Le mouvement de L’air

Zaterdag 23 februari 2019
20.30 uur

 

Compagnie Adrien M & Claire B opereert sinds 2004 op het kruispunt van de digitale techniek en podiumkunsten. Het gezelschap ontwikkelt voorstellingen die het reële combineren met het virtuele. Net door mens en lichaam centraal te stellen in dat technologische kader komen ze tot tijdloos poëtische creaties.

Na hun succesvolle en uitverkochte doortocht tijdens seizoen 2017-2018 met de fabelachtige dansvoorstelling ‘Hakanaï’ is het nu de beurt aan het adembenemende ‘Le mouvement de L’air’.

In ‘Le mouvement de L’air’ dompelen drie dansers zich – begeleid door een live soundtrack – onder in de wereld van geprojecteerde, rechtstreeks gegenereerde en geanimeerde beelden. Uitgangspunt van ‘Le mouvement de L’air’ is invulling te geven aan wat niet waarneembaar is, de onzichtbaarheid van een luchtverplaatsing in zijn oneindige schakeringen zichtbaar maken. Zacht, langzaam, stevig, subtiel, net als de spanning tussen de droom van het vliegen en de angst om te vallen.

We zijn er spaarzaam op, maar hiervoor halen we graag een superlatief uit de kast: meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen?