Vreemd toch dat verhaal van die geliefden meer vreemd dan waar waanzin en liefde maken uw kop zot en laten het zodanig spoken dat ge niet meer weet wie ge zijt waar ge zijt of waarom ge zijt

In zijn ‘Midzomernachtsdroom’ heeft Jelle Marteel de geschifte ambitie om alle elf personages zelf te spelen. Van de dolverliefde jongeren over een oude, rijke koning met zijn jonge, blonde deerne tot een versleten koppel elfen uit het woud. De liefde raast als een rollercoaster door hun aderen, recht naar het hart. Via alle personages gaat Marteel op zoek naar de ware aard van de liefde maar komt ook zelf in verwarring terecht. “Liefde. Een onmogelijk verlangen” zoals psychiater Dirk De Wachter zegt.

‘Midzomernachtsdroom’ is een bruisende voorstelling over de ondoorgrondelijke kracht van de liefde en de bijhorende kronkels. Met een eigen bewerking van de tekst van Shakespeare, kiest Marteel voor een uitgepuurde, maar krachtige vertelling over een zoektocht die ons allen bezighoudt. En toch is het vaak niet meer dan u samen vervelen in de zetel.

ENKEL VOOR SCHOLEN