ARSENAAL / LAZARUS

Muy Complicado

Woensdag 10 oktober 2018
20.30 uur

Het is voor mij ook niet gemakkelijk, hoor.

‘Muy Complicado’ is een wervelende tragikomische voorstelling waarin vier spelers omgaan met het lijden van de mens als soort. De personages lijken weggelopen uit films van de Spaanse cineast Pedro Almodovar. Met fel gekleurd pathos en drama boren ze een emotionele plek aan die groter is dan het leven zelf. De dingen des levens worden uitvergroot met maar één doel: (h)erkenning en troost.

"’Muy Complicado’ is meer dan plot, een filmische collage van schietscènes, sierlijke dans en pathetische ballades, maar die werkt wonderwel, te meer omdat het viertal zich met veel zwier en timing in absurde bochten wringt. (...) ARSENAAL/LAZARUS doet het filmuniversum van Pedro Almodovar alle eer aan." (**** De Standaard)

"Ook wie geen fan is van Pedro Almodóvar, heeft iets aan dit poppy, allesbehalve ingewikkeld theater. (...) Een ongecompliceerd guilty pleasure dat de ongemakkelijke momenten in een mensenleven teder erkent en ze vervolgens vrolijk verzuipt in een bad vol popmuziek en kleurenkitsch." (*** Knack Focus)