Koen Buyse Solo - UITVERKOCHT

My works, classics & Heroes

Woensdag 24 oktober 2018
20.30 uur

Als frontman & songwriter van Zornik tourde Koen Buyse en zijn band o.a. met Muse, stond hij 3 keer op de Main Stage van Rock Werchter, 5 keer op Pukkelpop. Hij is de auteur van 7 full albums, waaronder de albums van Zornik waarmee hij maar liefst 10 keer (!!) een N°1 positie in ‘De Afrekening’ op Studio Brussel scoorde. Maar daarnaast schreef hij ook songs voor andere artiesten en projecten doorheen de jaren, zoals een soundtrack voor de bejubelde Eén-serie ‘Wolven’.

Koen, kind in de jaren 80, begon eind jaren 90 met eigen nummers te schrijven. De muziek uit deze periode heeft onmiskenbaar een invloed gehad op zijn muziekbeleving. Faith No More, Oasis, Guns n Roses, maar ook Johny Cash en Tom Petty kregen allemaal een plaats op de vele mix-tapes in de walkman.

‘My Works, Classics & Heroes’, is een reis, langsheen de kronkelige, mooie en soms donkere muzikale gedachten van Koen. Eigen songs, en klassiekers van zijn helden worden op een pure, onversneden en eigen wijze gebracht. Een gitaar, piano en een stem... meer is er niet nodig om de essentie van een song te doen weerklinken.