Lentefris sprookjestheater met gouden hersenspinsels in muzikale overdrive. ‘Het is soms echt lekker eng, maar steeds grappig en vol visuele en muzikale verrassingen in de speeltijd, maar ook in de absurdistische wendingen in het verhaal. Typisch Froefroe.’  Tuur Devens        

‘Repelsteel à la FroeFroe is een eeuwenoud verhaal op een nieuwe leest, met ook aanstekelijke liedjes en af en toe wat dans. Kortom, een fris sprookje voor de 21ste eeuw.’ Gazet Van Antwerpen

Voor de oude koningin haar laatste adem uitblaast heeft ze nog een wens; laat mijn jongen trouwen met een rijk meisje. Haar zoon heeft ook een wens; laat mij een speciaal meisje trouwen waar ik mee kan lachen en kindjes maken.

In sprookjes gaan wensen in vervulling. De jonge koning vindt een meisje dat speciaal is, lacht met zijn grapjes en ze kan zelfs goud uit stro zingen. Zo zijn deze koning en zijn koningin verliefd, rijk en zonder zorgen. Ze kussen en krijgen een baby. Willy heet hij. Ja, zo fijn kan het leven zijn in een sprookje. Spijtig dat de vader van het meisje een domme molenaar is die de koning leugens vertelt. Dubbel spijtig dat die molenaar het kind van een levensgevaarlijke, vettige Repelsteel gepikt heeft. Die Repelsteel is nu een stinkende molenaarshater, een wraakzuchtig en kom-uw-belofte-na monster, zonder genade, no mercy...Hij wil nog maar één ding; baby Willy !

FroeFroe maakt deze voorstelling voor kinderen en ouders die houden van sprookjes, koningen, monsters en heldinnen. ‘Repelsteel’ is echt onwaarschijnlijk leuk en speelt gewoon door tot in uw dromen.
 

Enkel voor scholen