Het is te groot, te veel, te eng ook. Maar oorlog is er wel, ook als je zes bent. Hij komt zelfs dichterbij. Het gaat over schieten, lawaai, uniformen, ruzie, opwinding, verdriet, rook en ook  over verhuizen. Probeer dat maar eens allemaal bij elkaar te laten zien in één voorstelling. Je ziet het wel, maar begrijpt er niks van. Hoe kun je iets laten zien wat niet te bevatten is?

Jetse Batelaans jeugdvoorstellingen hebben een totaal eigenzinnig karakter. ”Als er een theatermaker is waar kenners uit puur enthousiasme hun vrienden naar toe sturen, is het Jetse Batelaan”, schreef de pers. “De theatermaker die het verschil maakt” oordeelde de jury van de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant Theaterprijs 2015. Wie herinnert zich niet de doortochten in de VELINX van de gelauwerde voorstellingen ‘De man die alles weet’ (Zilveren Krekelwinnaar 2014) of de ‘Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt’ (Gouden Krekelwinnaar 2005) of ‘Het geheven vingertje’ (Theaterfestival 2008). Onvergelijkbaar, dat is het minste dat je van de voorstellingen van Jetse Batelaan kan stellen.

"Ernst én hilariteit alom in een geslaagde, verrassende jeugdtheatervoorstelling over oorlog." DE VOLKSKRANT****

"Oorlog is een ijzersterke komedie. Toneelspel, kinderspel en de actualiteit lopen dwars door elkaar heen in een ogenschijnlijke chaos die aan slapstick raakt." TROUW****

"Weer een regie van Jetse Batelaan ten voeten uit." THEATERKRANT****

 

Actie WAR CHILD: De VELINX doneert voor elk verkocht kaartje €1,- aan War Child, voor hulp aan kinderen in oorlogsgebieden.

“Hebt u een Vriendenpas en wenst u één of meerdere familievoorstellingen bij te wonen? Neem dan contact met ons op via tickets@develinx.be en wij zorgen voor de meest voordelige formule voor u.”