U bent hier

RVX, onze jaarlijkse muzikale rockende meergangenprogrammatie – om het woord festival eens niet te gebruiken – samen met de vrienden van sympathieke achterbuur RETRO VELINX is ondertussen al aan de derde editie toe. Vorige editie serveerde we al een patat van een affiche met hoogstaande smaakmakers als Equal Idiots, Elefant, Fence en STUFF op het vijf sterren-menu!

Deze editie doen we er nog een schepje bovenop want mister cool himself komt nog eens langs in Tongeren (als we het goed voor hebben dateert zijn vorige Tongerse passage tesamen in het helaas teloorgegane café Plaza in Nerem tijdens Bewogen Tongeren 2003 ) namelijk de Italiaans-Poolse gastarbeider vermomd als Nederlandstalige troubadour onder de naam van een zekere ‘MAURITS PAUWELS GROEP’. Die dus

 

.

Daarnaast blijven wij onze rol als muzikaal lichtbaken en culturele vuurtoren nauw ter harte nemen en nodigen wij het mysterieuze LOW LAND HOME en illustere THE LIGHTHOUSE uit voor de derde editie van RVX. 

LOW LAND HOME is melancholisch, mysterieus en intiem. Het type muziek dat je aandacht trekt en je met intensiteit omgeeft: dat doen de warme zang, intrigerende melodieën en authentieke toon met je. De topsingle ‘Underspoken’ doet alvast het beste vermoeden voor de toekomst. Voor de liefhebbers van o.a. Nick Cave en The National!

De Leuvense feel good indiepop band THE LIGHTHOUSE is één van de grote winnaars van de StuBru Nieuwe Lichting 2017 die vorig jaar al een plekje op het befaamde Hongaarse SZIGET festival wist te versieren en komende zomer de festivalweide van Suikerrock en Pukkelpop in vuur en vlam zal zetten. Hun hitsingle ‘Hollywood’ blaast in elk geval al het instant tekort aan vitaminen D als sneeuw voor de zon weg. Frisse dansbare popsongs die het midden houden tussen Two Door Cinema Club en The 1975. Voor fans van o.a. Vampire Weekend en Two door Cinema Club.

 

Het geniale Brusselse fenomeen BRNS wist zich in 2014 met de debuutplaat ‘Patine’ op te werken tot een van dé sterkhouders van de nieuwe golf ‘muzikaal straffe Belgen’.  Hun recept? Een genadeloos strakke ritmesectie, pompende baslijnen en kruisende laagjesorgel en gitaar die met elkaar verbonden worden door verknipte zang. Succes bleef dan ook niet uit en op hun adembenemende touragenda prijken festivals als DOUR, LES ARDENTES, PUKKELPOP en SXSW (USA) en concertpodia als AB Brussel,  Zénith Paris... Ze komen op het RVX festival hun gloednieuwe plaat voorstellen.  Voor de fans van Alt-J, Yeasayer, Battles, Fugazi en Mogwai!