U bent hier

Op een eiland in de Middellandse zee, op de grens met fort Europe, neemt een groep vluchtelingen plaats in een onthaalklas waar een leraar (Valentijn Dhaenens) hen opwacht. Er ontspint zich een drieledig welkomstwoord: aan­vankelijk afwijzend en ontnuchterend, nadien vol empathie en goede wil en tot slot komt hij op de proppen met complexe regels en onbegrijpelijke procedures waaraan ze moeten voldoen.

 

Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt ‘Stranger in Paradise’ de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Wir schaffen das. Of toch niet? En aan welke voorwaarden en kosten? De botte maar intelligente aanpak van regisseur Guido Hendrikx is confronterend en wekt vragen op bij de kijker: werkten deze vluchtelingen uit vrije wil mee aan deze documentaire? Werden ze gecast voor de documentaire? Wat wil de filmmaker precies bereiken met deze film? Dit is een zeer krachtige en heldere film om vervolgens een debat mee op gang te trekken in de klas!

 

In de maand November zetten de filmregisseur en hoofdrolspeler een speciale actie op in samenwerking met 11.11.11. Na de film is er een unieke kans om Q&A  gesprek met de hoofdrolspeler Valentijn Dhaenens te hebben in de schouwburg van de VELINX.

enkel voor scholen