Uitverkocht!, Theater

Berlin - UITVERKOCHT

True Copy

Donderdag
8 oktober 2020
20.30 uur

Deze voorstelling is uitverkocht, registreer u HIER op de wachtlijst.. 

“De enige die nooit erkenning krijgt is de vervalser. Tenzij hij ontmaskerd wordt.” Geert Jan Jansen in ‘Perhaps All The Dragons’

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1.600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Het gros ervan blijkt uit het penseel van de Nederlander te komen. Een spellingsfout in een certificaat dat hij uitschrijft bij een werk ‘in de stijl van’ Chagall doet hem na vele jaren uiteindelijk de das om. Hij kon 20 jaar lang de kunstwereld oplichten. Liefst 17 grootmeesters bootste hij feilloos na. Met hem als hoofdpersonage legt BERLIN de vinger op enkele zere wonden binnen de kunstwereld, maar toont het gezelschap ook het universele verhaal van één man die zich staande tracht te houden binnen een web van leugens, of variaties op de waarheid.
 

Tot op de dag van vandaag hangen er in musea wereldwijd nog steeds vier werken waarvan niemand vermoedt dat ze eigenlijk geschilderd zijn door Jansen.

In ‘True Copy’ laat BERLIN in haar kenmerkende, multimediale stijl verschillende werelden en realiteiten op het podium samen vloeien. Must see voor elke docu/theater- en kunstliefhebber!

www.berlinberlin.be

Tickets

Basis: € 14,00
Supervriendenprijs: € 7,00

Credits