U bent hier

Een spannend avontuur voor kinderen, een nachtmerrie voor ouders.

Een meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Het meisje praat over zichzelf en over de wereld rondom haar. Haar hoofd zit vol hersens, vol vragen en vol verhalen.

Denkt gij soms ook dat niemand naar u luistert? Hebt gij ooit wormen gegeten? Als ge een bang vogeltje op de stoep zou vinden, is het dan beter om er snel of traag naartoe te lopen om het te redden? Kunnen mieren zwemmen? Hebben vissen hersens? Zouden vissen eigenlijk niet liever in de lucht vliegen? Als een vis en een vogel zouden vechten, wie zou er dan winnen? Waar denkt gij dat Mars is? Waarom draait de aarde op sommige dagen niet achteruit? Waarom moet ik alles zeggen? Waar is mijn moeder? Moeder? Waar? Zijt? Ge?

De Nieuw-Zeelandse (toneel)schrijfster, performer en stand-upcomedian Jo Randerson schreef speciaal voor Schippers&VanGucht/HETPALEIS op basis van haar verhalenbundel ‘The Spit Children’ de theatertekst ‘Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten’.