Winter Tales is het gloednieuwe en hartverwarmende festival van de VELINX waarbij we inzetten op broze muziekjes badend in een dromerige sfeer in het hartje van de winter. Balsem voor de ziel.

Sarah Devreese – aka Eyemèr – haalde de finale van Humo’s Rock Rally. Met haar pure muziek en warme, frele stem als enige bagage, pakte ze toen de jury in. Nu gaat ze door het leven als Eyemèr, met diezelfde lo-fi mentaliteit en breekbare songs. Haar debuutplaatTemporarily Colourblind’ handelt in dezelfde melancholie als ‘Daughter’ en ‘Waxahatchee’,maar met enkel een naakte gitaar. Nieuwe Belgische singer-songpower!

Benjamin Decloedt – aka St. Grandson – wist met zijn dromerige indiepop in 2015 “De Nieuwe Lichting” van Studio Brussel te winnen. Zijn debuutsingle “Midnight Swim” draaide verschillende weken mee in De Afrekening. St. Grandson speelde deze zomer op Pukkelpop en stond al in gereputeerde zalen als de Ancienne Belgique, Paradiso, Tivoli…en New York ontving St. Grandson met open armen.  

Kevin Imbrechts – aka Illuminine - cirkelt aan het rondpunt waar Nils Frahm, Ólafur Arnalds, Sigur Rós en A Winged Victory For The Sullen samen komen. Serene bevlogen eenvoud. Jarenlang experimenteerde Kevin Imbrechts in alle stilte met soundscapes en gitaarsongs. ‘Illuminine’, zijn titelloze debuut, trotseerde voor het eerst de buitenlucht met ‘Dualisms’, de opener van het album. Christophe Vandewoude (Isbells, Pilod) nam de productie voor zijn rekening, Birgir Jon Birgisson, sound engineer van Sigur Rós, waakte in IJsland over het geluid van Illuminine. De plaat was een schot in de roos en werd warm en met open armen door pers en publiek onthaald. Iedereen keek dan ook naar het langverwachte 2de album uit!

Voor de eerste editie van Winter Tales laat Illuminine zijn splinternieuw 2de album in een live bezetting  op het warme publiek los.

Wouter Dewit (piano)

Beatrijs De Klerck (viool)
Tine Anthonis (cello)

Mathijs Bertel (altviool - elektronica)

Kevin Imbrechts (gitaar)