Muziek

Wouter Dewit, Will Samson, Kim Janssen & Marble Sounds

WINTER TALES festival

Zaterdag
24 februari 2018
19.30 uur

WINTER TALES is het hartverwarmende festival van de VELINX waarbij we inzetten op broze muziekjes badend in een dromerige sfeer in het hartje van de winter. Balsem voor de ziel in het putje van de winter.

 

WOUTER DEWIT (BE)

- de vaste pianist van Illuminine – bracht in 2015 uit het niets een bloedmooie solo-debuut plaat ‘Everything, you see’ uit. “Nu eens dromerige dan weer hypnotiserende composities die zich kunnen meten met het mooiste van Michael Nyman of Wim Mertens” schreef RifRaf.

We zijn – in positieve zin – nog altijd niet goed van het adembenemende solo concert waarmee Wouter Dewit het Piano Day(s) festival van CCHA opende… kippenvel van de éérste tot de laatste minuut. Postklassieke pracht uit Limburg.

 

WILL SAMSON (UK)

Will Samson wordt vaak bestempeld als de muzikale bloedbroeder van Justin Vernon (Bon Iver) en Partick Watson. De Britse multi-instrumentalist smeedt net zoals zijn Canadese soulmate liefdevol songs die in atmosferische elektronica baden. In het verleden deelde hij al het podium met artiesten als Kurt Vile, Timber Timbre, Pinback, Shearwater, Olafur Arnalds…

Tijdens het WINTER TALES festival  komt hij zijn gloednieuwe album ‘Welcome Oxygen’ aan ons voorstellen. Met viool, lapsteel en godenstem leidt hij je als een volleerde gids door weidse klanklandschappen.

 

 

KIM JANSSEN (NL)

singer-songwriter bracht een groot deel van z’n jeugd door in Azië. Van kleine dorpjes aan de voet van de Himalaya tot wereldsteden vol wolkenkrabbers als Bangkok. Strijkers en blazers zijn bij Kim Janssen nooit ver uit de buurt en hij mixt als geen ander klassieke en orkestrale arrangementen met pop invloeden. Zijn laatste album bevat bijdragen van o.a. Marla Hanssen (Sufjan Stevens, The National) en Eirikur Orri Olafsson (Sigur Ros). Ondanks zijn passages in de Belgische muziektempels als de AB en Trix, blijft hij in België voor het moment nog onder de radar, terwijl het buitenland hem al op handen draagt. Zo wist hij een plekje op het befaamde Best Kept Secret festival af te dwingen, was hij te zien in de populaire talkshow DWDD (VPRO) en wordt hij in de internationale pers enkel met superlatieven bejubeld.

         “Ambitious, delightful “ The Guardian (UK)

         “10/10” Stillife

         “Rises above the standard of pop music…There’s only one like Kim Janssen” – OOR

         “Ein kleines, warmherziges…Wunderwerk” – You Sound Great (DE)

Voor fans van: Bright Eyes, Sufjan Stevens, Godspeed You! Black Emperor, Under Byen en Mum

 

 

MARBLE SOUNDS WITH CASCO PHIL STRINGS (BE)

Muzikaal laat de groep rond Pieter van Dessel, laat zich moeilijk in een bepaald hokje duwen. Marble Sounds geeft zijn publiek op hun concerten ruimte om zelf een muzikale fantasiewereld te creëren. Voor hun laatste album ‘Tautou’ doken ze samen met de kamerfilharmonie Casco Phil de studio in, met verbluffend resultaat. Een artistieke tour de force, waarin intieme poëzie en epische verhalen nooit veraf zijn, geënt op een rijk gearrangeerde sound. Een mooie wisselwerking tussen twee muzikale werelden, die live niemand onberoerd laat.  Na een aantal magistrale live-optredens tijdens o.a. Little Waves festival en het het More Music! festival Concertgebouw Brugge… pakken ze opnieuw groot uit – 12 muzikanten -  en sluiten ze op bloedmooie wijze de 2de edite het Winter Tales festival af!

 

 

www.wintertales.be
www.wouterdewit.be
www.facebook.com/janssenkim
www.marblesounds.com
www.cascophil.be

Tickets

Basis: € 14,00
Vriendenpas: € 10,00

Credits

Foto Marble Sounds © Agatha Danon

Foto Kim Janssen © Kim Janssen

Foto Wouter Dewit © Liesbeth Driessen