Basisprijs
€ 16,00
Vriend van de Velinx
€ 12,00
zo 18 feb 24 - 11u00

Elfurenmis #3 - Anneleen De Bonte & Adil Benhsain

In 2024 krijgt ons bedehuis een verfrissende muzikale impuls! Drie avontuurlijke muzikanten sluiten zich aan om onze solisten, sprekers en toegewijde volgelingen van het Elfde Uur te begeleiden tijdens de maandelijkse Elfurenmis. Vanaf februari laten percussionist Bert Peyffers (bekend van Ão en Wamaki’s), bassiste Louise van den Heuvel (van Sonic Hug en Dishwasher) en pianist Andy Willems hun harmonie weerklinken in de Velinx.

Anneleen De Bonte heeft een unieke expertise ontwikkeld op het snijvlak van gezondheid, stadsvernieuwing en faire financiering. Ze werkte zich in in een veld waar ze vooraf niets van afwist en wordt nu vanwege haar verfrissende perspectief door steeds meer impactgedreven financiële organisaties, impactfondsen en zorginstellingen om advies gevraagd. Anneleen kwam in de financiële wereld terecht toen ze zich vragen stelde over het beleggingsbeleid van haar eigen pensioenfonds. Op zoek naar beter maakte ze kennis met impact investment – een sector vol kansen maar ook valkuilen. Samen met investeerders, fondsbeheerders en stichtingen probeert ze kaf van koren te onderscheiden.

Als columnist, board member en adviseur daagt ze financiële instellingen, overheden, bedrijven en de brede bevolking uit om fundamenteel na te denken over de rol van geld. 

Anneleen werkt met het Stadsmakersfonds, We Are Impact Collective en Kwartiermakerij aan het creëren van bijzondere plekken, waar gezondheid, zorgzaamheid, vastgoed en schoonheid samenkomen.

Adil Benhsain ontdekte zijn muzikale passie op Marokkaanse trouwfeesten, waar hij spontaan muziek begon te spelen. Echter, al snel besefte hij de noodzaak om formele muzieklessen te volgen. Tegenwoordig is hij een veelzijdige muzikant die bedreven is in het bespelen van de derbouka, de oud en de altviool. Zijn bewondering strekt zich uit tot inspirerende artiesten zoals Lorenzo Gatto, Paco de Lucia en Abdelhalim Hafez. Kortom, Adil Benhsain's muzikale beleving kent geen grenzen.

Zijn muzikale reis begon met gitaar, maar al snel maakte hij de overstap naar de Arabische luit, de oud. In 2008 studeerde hij aan de Kunsthumaniora in Brussel, waar hij opnieuw gitaar studeerde. Het daaropvolgende jaar koos hij voor de altviool vanwege de warme klank, en vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Maastricht onder leiding van Marc Tooten.

Als een avontuurlijke muzikant is Adil voortdurend op zoek naar nieuwe klanken en combinaties. De drang om zelf te componeren is sterk aanwezig, en hij verkent graag de grenzen tussen traditionele en andere muziekstijlen. Zijn compositie, de 'Suite in C' voor altviool en slagwerk, die barokdansen verzoent met Arabische maqams, bracht hem naar de finale van de AIM: Award for Innovation in Music in 2019. Het schrijven en creëren van muziek neemt een prominente plaats in binnen zijn artistieke leven.

Op dit moment is Adil een zeer veelzijdige muzikant die actief is in verschillende ensembles, waaronder het Amber Haddad Quintet, Sohnarr met Patricia Vanneste, en Gabahin, een duo met marimbaspeler Erik Taelemans. Naast zijn vaste groepen neemt hij ook deel aan diverse muziektheaterprojecten, zoals PIM (Peace in Music), Portugaliza.... Um encontro (Youth exchange), Le Petit Emir en Mouw (Theater De Spiegel).

Ondanks de uitdagingen van de coronacrisis blijft Adil genieten van het leven als muzikant. En zo nu en dan hoort daar een genietmoment met een dikke sigaar bij én spiritualiteit.

NIEUWE HUISBAND

Bert Peyffers, beter bekend als "Bert Skunk," is een getalenteerde Belgische percussionist die op 13-jarige leeftijd verliefd werd op de cajon. Zijn vaardigheid en passie brachten hem naar de halve finale van Belgium's Got Talent, waar hij als soloartiest schitterde. Als freelance percussionist en studiomuzikant gelooft hij sterk in de verbindende kracht van muziek. Bert is niet alleen de oprichter van het 12-koppige muzikale collectief Wamaki's, maar tourt ook momenteel door Europa met de bands Ão & Vermin Twins.

De jonge Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuit- bare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet Sonic Hug bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel drukken op de Belgische jazz.

Met Dishwasher_ (laureaat Jong Jazztalent Gent) belandde van den Heuvel in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz frivool combineren met andere genres, maar ze maakt ook grote sier met Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland en Teun Verbruggen.

Pianist Andy Willems omarmt een onbegrensde liefde voor muziek, waardoor hij zich niet laat beperken tot één specifiek genre. Na zijn klassieke conservatoriumopleiding onder leiding van Alan Weiss, behaalde hij een tweede diploma als jazzpianist aan het Lemmensinstituut in Leuven. Andy voelt zich even thuis in klassieke ensembles als op poppodia en jazzfestivals. Zijn veelzijdige benadering van muziek brengt hem overal waar zijn passie hem leidt.